POSTIMEES LONDONIS Jagoril on MMil kaks eesmärki

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak-Heinrich Jagor
Jaak-Heinrich Jagor Foto: Tairo Lutter / Postimees

Lisaks Rasmus Mägile on homme Londoni MMil 400 meetri tõkkejooksus teinegi eestlane – Jaak-Heinrich Jagor. Jagor saab lähte Eesti aja järgi kell 13.05 algavas esimeses jooksus. 

Viimasel hetkel rahvusvahelise alaliidu kutsega MMile pääsenud Jagor sõnas, et tegi enne võistlust paar kiiremat treeningut. «Suuri treeningtsükleid planeerima ei saanud hakata, igal päeval vaatasin, kuidas keha vastu peab.»

Atleet saabus Londonisse eile, mis tähendab et pole erinevalt Mägist Londoni olümpiastaadioni rajakattega tutvunud. «Otseselt ei tunne ma sellest ka puudust. Otsustasin natuke hiljem kohale tulla. EMil käitusin samamoodi ning tundus, et see on õige otsus.»

Jagoril on kaks eesmärki. «Tahan kindlasti esimest korda maailmatasemel võistlusel poolfinaali pääseda. Aeg ei tohiks olla väiksem kui minu isiklik rekord (49,37). Tuleb mentaalselt hästi tugev olla ning õigeid otsuseid teha. Tarbetult energiat ei tasu energiat kulutada.» 

Poolfinaali pääseb nelja jooksu neli esimest ning seejärel neli ülejäänud kiireimat aegadega. Jagor on stardis esimeses jooksus ning jookseb keskmistel radadel, Mägi on kolmandas jooksus ning üsna siserajal. 

Meeste 400 m tõkkejooksu esimese jooksu koosseis / iaaf.org 
Meeste 400 m tõkkejooksu esimese jooksu koosseis / iaaf.org Foto: iaaf.org
Meeste 400 m tõkkejooksu kolmanda jooksu koosseis
Meeste 400 m tõkkejooksu kolmanda jooksu koosseis Foto: iaaf.org
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles