Võrkpallikoondis läheb EMile vastu kaotuselt

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimeses kahes maavõistluses Hispaania kolleegid alistanud Eesti võrkpallikoondis vandus pühapäeval peetud viimases EM-finaalturiiri eelses kohtumises külalistele alla 0:3 (21:25, 22:25, 22:25).

Kui möödunud nädalal peetud sõpruskohtumistes Hollandiga mängitas Eesti koondise peatreener Gheorghe Cretu põhikoosseisu üle mängu, siis Hispaania vastu mängiti oma tugevaimas rivistuses esimesed kaks 3:0 võidetud mängu. Tänalõunases matšis oli seega võimalus koosseisuga veidi varieerida: Eesti alustas rivistuses Andres Toobal, Kristo Kollo, Andrus Raadik, Timo Tammemaa, Henri Treial, Oliver Venno, liberona Denis Losnikov.

Algus ei olnud ilus ja Hispaanlased haarasid avageimis kiirelt juhtohjad. Meie mehed olid hädas servi vastuvõtul ning lisaks ei saanud oma mängu kuidagi käima meeskonna peamine rünnakukahur Oliver Venno. Kõik see tähendas kokkuvõttes 21:25 kaotust.

Teises geimis läks Eesti mäng juba paremaks ning külalistega madistati punkt-punktis. Kahjuks jäi otsustavatel hetkedel meie meestel puudu tapjainstinktist ning nõnda libises ka see geim 22:25 käest.

Kolmandas geimis said Raadiku ja Venno asemel platsile Oliver Orav ning Renee Teppan, libero kohused võttis üles Karli Allik. Suurt murrangut see mängu siiski ei toonud – meeskonnad jätkusid teineteisega võrdses tempos liikumist seisuni 18:18. Siis panid Hispaanlased oma parema kaitse maksma, tõid eestlaste rünnakud tagasi mängu, teenisid kolm punkti järjest ning seda vahet enam käest ei antud. Geimi lõppskooriks jäi Eesti poolt vaadates 22:25.

Eesti koondise järgmiseks mänguks on juba 24. augustil peetav EM-finaalturniiri avakohtumine Soomega. EMi kannavad üle Postimees ja Kanal 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles