Taimetoitlasest ultramees Ratasepp sõi salaamit: nüüd läheb juba kõik

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Ratasepp kümnekordsel ultratriatlonil.
Rait Ratasepp kümnekordsel ultratriatlonil. Foto: Rait Ratasepa Facebooki leht

Raudmees Rait Ratasepp jätkab Šveitsis kümnekordse ultratriatloni läbimist. Kolmest alast kaks hakkavad peagi selja taha jääma, sest rattarajal pole Ratasepal enam palju ringe teha jäänud.

Öösel võttis Ratasepp pärast pikka sõitu aja maha massaažiks ja venituseks, et keha saaks rattasõiduasendist natuke puhata. Võistluse algusest kuni eilse hilisõhtuni oli Ratasepp maganud ümmarguselt kümme tundi. «Ta ütles, et ta on praegu rattasõidust väga väsinud ja loodab, et väike uni mõjub kehale ja vaimule turgutavalt,» kirjeldasid abilised Ratasepa Facebooki-lehel, mille kaudu on võimalik end jooksvalt eestlase võistlusega kursis hoida.

Muuhulgas leidis eile õhtul aset lõbus seik, mis tõestas, et ultratriatlonit tehes tuleb teatud põhimõtted kõrvale heita ja tegutseda nii, nagu organism soovib: «Korraldajad jagasid võistlejatele salaamipitsat. Kui Rait pitsat sööma hakkas, küsisime, kas võtame salaami ära, kuna ta on ju taimetoitlane. Selle peale ta naeris, et tal on juba suht suva, mida ta sööb. Kõik läheb. Sellest inspireerituna ostsime kogu tiimile mõned pitsad nosida.»

Kui mõne päeva eest kiusas võistlejaid tormituul ja korraks tuli võistlus isegi kolmeks tunniks katkestada, siis viimane öö oli jahe, aga rahulik. «Rait joob sooja suppi ja tiim orienteerub kiirsuppide maailmas. Rait magas tunni magusat und ja läbib nüüd ööpimeduses juba väga tuttavaks saanud rada. Pimedas olevat mõneti kergemgi sõita, sest seda pikka lõputut sirge pole näha. Öist aega on tavaliselt usinalt ära kasutanud ka liidrid, aga praegu vist kogutakse homse päeva sees algavaks jooksuks energiat,» kirjeldasid taustajõud.

Õnneks leidis Ratasepp öiseks rattasõiduks lõpuks kõige paremini sobiva riietuse ning tegi ka konkurentidega pisut aega tasa. Esimesed võistlejad lähevad aga täna ilmselt juba jooksurajale. «Raidu strateegia on täna sarnane eilsele. Sõita välja kella19ni. Siis teha väike massaaž ja puhkus, et siis öösel sarnaselt tänasele edasi panna. Hetkel ta väga õnnelik ei ole, sest miski lõi kõhtu gaasi sisse, mis teda veidi härib. Aga ring ringi haaval ikka edasi,» kirjeldatakse Facebookis.

Ja veel üks lõbus seik: nimelt tegi abiliste tiim öösel pisut pattu ja sai korraldajatelt noomida. «Tänu meie telgile läks öösel taas elekter ära. Poisid panid soojapuhuri elektrivõrku, mis tegi oma töö. Korraldajad olid kõpsti kohal ja küsisid, mis me just elektrivõrku panime. Jass peitis just soojapuhurit ja Sander, niivõrd loomulikult kui sai, tõstis aeglaselt näpu veekeedukannu peale ja ütles: «Selle.» Nii saime korraldajatelt keelu veekeedukannu kasutada.»

Ratasepa tegemistega saab end jooksvalt kursis hoida siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles