Maailma tipptennisisti osalusel toimunud matš on uurimise all

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexandr Dolgopolov.
Alexandr Dolgopolov. Foto: Rob Carr/AFP/Scanpix

Tennises leviva korruptsiooniga võitlev ühendus Tennis Integrity Unit (TUI) kinnitas, et pühapäeval toimunud ATP-sarja matš ukrainlase Alexandr Dolgopolovi (ATP 63.) ja brasiillase Thiago Monteiro (ATP 114.) vahel on uurimise all pärast seda, kui mitmed kihlveovahendajad avastasid oma turgudel kahtlaste kihlvedude olemasolu.

Nimelt võitis Monteiro kõigest 55 minutiga Winston-Salem Openi nimelise tenniseturniiri avaringis numbritega 6:3, 6:3 Dolgopolovi, misjuures ei suutnud viimane kohtumise ajal murda kordagi vastase pallingut. Loetud tunnid enne mängu oli aga Monteiro peale panustatud suuri summasid. Sellest tulenevalt lõpetasid mitmed kihlveovahendajad panuste vastuvõtmise.

«TIU teavitas matši ajal tekkinud kahtlasest olukorrast kihlveo turgudel. Nagu kõigi mänguavalduste puhul, hindab TIU situatsiooni kihlvedude korraldajatega ning võtab vastu asjakohased otsused,» sõnas kõneisik Briti väljaandele The Times.

28-aastane Dolgopolov on oma karjääri tipphetkel asetsenud maailma edetabelis 2012. aasta jaanuaris 13. kohal. Suure slämmi turniiridel on ta parima tulemusena jõudnud 2011. aastal Austraalia lahtistel veerandfinaali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles