Buffon: videokordused muudavad jalgpalli veepalliks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon Foto: STRINGER/REUTERS

Juventuse elav legend Gianluigi Buffon on oma karjääri jooksul näinud jalgpallireeglites erinevaid arenguid. Hiljuti suurde jalgpalli adapteeritud videokordused on aga üks uuendustest, mis talle üldse meelejärgi pole.

Buffoni sõnul muudavad videokordused jalgpalli pigem veepalliks. Väravavahi põhiline kriitika videokorduste suunal puudutab nende kasutamise regulaarsust ning kartust, et kunstlikud mängupausid rikuvad n-ö jalgpalli voolavust.

«Meile öeldi, et videokorduseid kasutatakse ainult konkreetsetes olukordades, kuid nüüd peatab kohtunik korduse vaatamiseks mängu ka juhul, kui kellelegi astutakse varbale või kellelegi pannakse sõrm kõrva,» oli 39-aastane Buffon kriitiline.

«Tegemist ei ole enam jalgpalliga, see on juba veepall. Ja mina räägin seda positsioonilt, kus mängin ründavas meeskonnas, kes suure osa mänguajast mängib vastase väljakupoolel. Eelmisel hooajal määrati meie kasuks kolm penaltit, kuid kui asi nii jätkub, määratakse sel hooajal juba 50. Juventuse mängijana pole mul midagi selle vastu, kuid see pole enam meelelahutuslik,» jätkas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles