Eesti Jalgpalli Liit: klubi kohustus on tagada turvalisus

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik kollast kaarti näitamas.
Kohtunik kollast kaarti näitamas. Foto: SCANPIX

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) ei saa tulla vastu meistriliiga klubi Sillamäe Kalev palvele julgeolekuprobleemide tõttu mitte määrata järgmisteks Sillamäe liigamängudeks õigusemõistjaks kohtunik Hannes Kaasikut.

Laupäevases liigakohtumises Tartu Tammekaga (Sillamäe kaotas võõrsil 2:3) tegi Kaasik sillamäelaste hinnangul mitu ränka viga nende kahjuks ning nii paluti jalgpalliliidul Kaasiku tegevus üle vaadata. Lisaks paluti mitte määrata Hannes Kaasikut Sillamäe mängude kohtunikuks põhjusel, et väga keeruline on tagada tema julgeolekut.
EJLi hinnangul on sellised palved absurdsed.


«Jalgpall on emotsionaalne mäng ja erinevaid märgukirju tuleb hooaja peale ikka üks-kaks, kuid ükski klubi ei saa midagi sellist nõuda. Klubi kohustus on tagada igal mängul turvalisus,» kinnitas vutiliidu infojuht Mihkel Uiboleht.
Uibolehe sõnul on ka konkreetne juhtum üle vaadatud ning kohtuniku tegevus Sillamäe-Tammeka mängus hinnati korralikuks.
«Meie kasutada on igas mängus videolint ning kohtumist vaatleva inspektori hinnang. Kõnealusel juhul toetasid mõlemad kohtunike tehtud olulisi otsuseid,» selgitas Uiboleht.


«Teisalt on sel aastal ette tulnud ka juhtum, kus kohtunike komisjon ühe õigusemõistja väiksele sundpuhkusele saatis. Kui on probleeme, siis kahtlemata reageerime,» lisas Uiboleht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles