Hamilton esimese vabatreeningu kiireim, neli sõitjat teenivad pühapäeval karistuse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: HOCH ZWEI/imago/HochZwei

Vormel-1 sarjas sõidetakse nädalavahetusel Itaalia GP, mille esimese vabatreeningu parimat aega näitas Mercedese piloot Lewis Hamilton.

Esimesel vabatreeningul 28 ringi läbinud Hamilton sai parimal juhul kirja aja 1.21,537. Tema edu konkurentide ees oli mäekõrgune - teist aega näitas tema tiimikaaslane Valtteri Bottas (+0,435), kolmas oli Ferrari sõitja Sebastian Vettel (+1,115).

Neljandat aega näitas teine Ferrari piloot Kimi Räikkönen (+1,152), viies oli Red Bulli mees Daniel Ricciardo (+1,205).

Esimese vabatreeningu tulemused:

Ühtlasi selgus täna, et neli meest - Ricciardo, Max Verstappen (Red Bull), Carlos Sainz (Toro Rosso) ja Fernando Alonso (McLaren) – peavad pühapäeval stardirivis üksjagu kohti loovutama.

Ricciardo vormelil vahetati Itaalia GP eel viiendat korda sisepõlemismootor, viiendat korda turbolaadur ning kuuendat korda MGU-H nimeline osa, mis saab turbost taastuvenergiat. Seetõttu kaotab ta stardirivis 20 kohta. Verstappeni vormelil vahetati viiendat korda sisepõlemismootor ja MGU-H, mis toob talle kaasa 15-kohalise karistuse.

Ka Sainzi vormelil vahetati tänavusel hooajal viiendat korda ära MGU-H, mis tähendab talle 10-kohalist karistust. Alonso peab aga pühapäeval mootorivahetuse tõttu startima suisa 35 kohta tagant poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles