Kuidas aitas jääralli Kaia Kanepi tagasi tippu?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko Estonian Openi nimelisel ITFi tenniseturniiril Pärnus võitis naisüksikmängu Kaia Kanepi ja meesüksikmängu Jürgen Zopp.
Merko Estonian Openi nimelisel ITFi tenniseturniiril Pärnus võitis naisüksikmängu Kaia Kanepi ja meesüksikmängu Jürgen Zopp. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Tagasituleku kuningannaks ristitud Kaia Kanepi rääkis uudisteagentuurile AFP, et tema suurde tennisesse naasmises mängis olulist rolli ka jääralli. Õigupoolest aitas jäärajal võidukihutamine tal tennise mõneks ajaks unustada.

Pärast rohkeid vigastusi leidis Kanepi end eelmise aasta juunis mõttelt, et ei soovi enam tennist mängida. «Vajasin tennisest puhkust,» ütles eestlanna, lisades, et mida pikem see puhkus on, seda parem.

Seega oli Kanepil vaja mõtted kuidagi tennisest eemale saada. Ta kasutas vaba aega, et käia oma koeraga pikkadel jalutuskäikudel ning sõitis mööda Eestit sõpru külastades ringi. Osa vabast ajast kulutas Kanepi aga jäärallile.

Nimelt võttis Kanepi Soome jääradadel osa rallist, kus ta läks vastamisi 33 mehega, olles sealjuures ise ainus naisvõistleja. «See oli väga põnev ja lõbus. Nad õpetasid mind jää peal autoga sõitma. Mulle meeldib libistada, kuid ma ei tea, mida kutid sellest arvasid. Nad ei öelnud midagi,» võttis Kanepi oma kogemuse kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles