Video: Süüria hoidis viimase minuti väravaga MM-lootust elus

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraan - Süüria
Iraan - Süüria Foto: ATTA KENARE/AFP

Jalgpalli maailmameistrivõistluste Aasia valikturniiril selgus järjekordne MM-finaalturniirile pääseja. Kui juba varasemalt oli selge, et Aasia tsooni A-alagrupist sõidab MMile Iraan, siis täna sai selgeks, et nendega liitub veel Lõuna-Korea.

Aasia tsooni A-grupi viimases mänguvoorus olid kõikide silmad Lõuna-Korea ja Usbekistani vahelisel kohtumisel. Lõuna-Korea oli enne matši 14 punktiga tabelis teisel ehk MMile viival kohal, Usbekistan aga 12 punktiga neljandal kohal. Nende vahel oli kolmandana samuti 12 punkti peal olnud Süüria, kes kohtus viimases voorus alagrupivõidu kindlustanud Iraaniga.

Ehk, Lõuna-Korea vajas edasipääsu kindlustamiseks kindlasti võitu, asjaolude kokkulangemisel piisanuks neile ka viigist. Ning just 0:0 viigiga Usbekistanis toimunud kohtumine ka lõppes. Kuna Süüria ei suutnud võõral väljakul Iraaniga enamat 2:2 viigist, pääseb alagrupist otse MM-finaalturniirile Lõuna-Korea.

Alagrupis teenis kolmanda koha seega Süüria ning seda tänu Omar Al Somah üleminutite 2:2 viigiväravale Iraani vastu. See tähendab, et Süüria MM-lootus jätkuvalt elab. Selleks tuleb alistada Aasia tsooni B-alagrupi kolmas meeskond ning seejärel Lõuna-Ameerika tsooni viies meeskond, kes praeguse seisuga on Argentina.

Video Süüria 90+3 minuti viigiväravast:

Aasia tsooni B-alagrupis on endale edasipääsu kindlustanud juba Jaapan. Teine edasipääseja selgub täna õhtul, kui Saudi Araabia võõrustab Jaapanit. Kui Saudi Araabia võidab, lõpetatakse alagrupp teisel kohal ning pääs MMile oleks kindel. Neil oleks küll Austraaliaga sama palju punkte, ent üldine väravate vahe viiks just nemad edasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles