Serbia andis tipptennisistidele diplomaatilised passid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nenad Zimonjic
Nenad Zimonjic Foto: SCANPIX

Serbia nimetas riigi tennisenaiskonna ja –meeskonna liikmed hea tahte saadikuteks ja andis neile diplomaatilised passid.

Diplomaatilised passid anti mulle Davise karikasarja võitnud meeskonnale – Novak Djokovicile, Viktor Troickile, Janko Tipsarevicile ja Nenad Zimonjicile – ja äsja koha Maailmaliiga tugevamasse gruppi väljavõidelnud Föderatsiooni karikasarja naiskonnale – Ana Ivanovicile, Jelena Jankovicile, Bojana Jovanovskile ning Ana Jovanovicile, vahendab Radio Srbija.

Passe üle andes rõhutas Serbia välisminister Vuk Jeremic tennisemängijate panust Serbia maine kujundamisel rahvusvahelisel tasandil. «Mul on hea meel anda diplomaatilised passid inimestele, kes on Serbia tennise arengusse kõvasti panustanud,» sõnas Jeremic.

Jeremici sõnul on Serbia pidanud üle elama väga raskeid aegu, mis jätsid oma jälje ka riigi mainele, aga tänu tennisemängijatele on riigi maine kõvasti paranenud. «Parim viis muuta inimeste kuvandit meie riigist on neile näidata energiat, vastupidavust, armastust oma kodumaa vastu, head tahet ja naeratada. Seda olete te kõik näidanud,» kiitis Jeremic tennisiste. «See, et teid nimetati Serbia hea tahte saadikuteks, on meie riigile suur au.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles