Karol Metsa start Hollandis: ärevusest võimsa võiduni

Andres Vaher
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karol Mets.
Karol Mets. Foto: Facebook / KarolMets

Kaheksa aasta eest krooniti Ragnar Klavan AZ Alkmaariga Hollandi jalgpallimeistriks. Kolm aastat varem lõi Andres Oper värava ja aitas Kerkrade Roda 2:0 võidule Amsterdami Ajaxi üle, ent siis polnud tulpide maa võidukaim klubi tiitlikaitsja. Üleeile õhtul alistasid Karol Mets ja NAC Breda aga 2:0 valitseva tšempioni Rotterdami Feyenoordi – pealegi võõrsil.

Feyenoord oli kodukindluses peetud Eredivisie kohtumiselt viimati lööduna lahkunud mullu jaanuaris. Lisaks lihtsalt vägeva skalbi võtmisele aitas eestlasest poolkaitsja teha klubil ajalugu: Bredal kulus 49 (!) katset, kuni De Kuipi staadionil lõpuks võidurõõmu maitsti! Varasematest kordadest oli kirjas koguni 35 kaotust.

«Ilmselt oli see ka mu enda senise klubikarjääri magusaim skalp. Norras ei õnnestunud Rosenborgi vastu punktigi saada, nüüd langes kümme korda tugevam Feyenoord. Ja veel võõrsil. Hea tunne, mis seal salata,» sõnas napi paari kuu eest Stavangeri Vikingist Bredasse kolinud Mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles