Trump kiskus skandaali ka Usain Bolti

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt võitis Londoni OMil kolm kuldmedalit.
Usain Bolt võitis Londoni OMil kolm kuldmedalit. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Kas USA profisportlased tohivad avaldada oma pahameelt riigis toimuva üle hümni ajal põlvitades? Atleetide arvates on see nende õigus, president Donald Trump peab seda aga räigeks riigi, lipu ja hümni rüvetamiseks ning nõnda käituvaid sportlasi h****poegadeks.

Kuigi sõnasõda on leidnud kajastust ülemaailmselt, on see peaasjalikult jäänud siiski USA siseasjaks. Nüüd on Trump teema tõstatanud aga rahvusvahelisel tasemel, kui jagas Twitteris videoklippi viie aasta tagustelt Londoni olümpiamängudelt, kus Jamaika sprindituus Usain Bolt katkestas USA hümni ajaks teleintervjuu.

«Isegi Usain Bolt Jamaikalt, üks läbi aegade parimaid jooksjaid ja sportlasi, näitas üles austust meie hümni vastu,» vahendab Buisness Insider Trumpi kirjutist.

Bolt on varem avaldanud toetust Colin Kapernickile, põlvitamisskandaalile algusele pannud NFLi mängujuhile, kes soovis nii tähelepanu juhtida mustanahaliste inimeste ebaõiglasele kohtlemisele politseinike poolt. «Igalühel on õigus omale arvamusele. Kui miski paneb su nõnda tugevalt tundma ja sa tahad seda väljendada, siis minu arvates on sul see õigus,» rääkis Bolt aasta tagasi ESPNile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles