Tartu jooksumaraton rühib taas osalejaterekordi suunas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Jooksumaraton.
Tartu Jooksumaraton. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

 Pühapäeval, 8. mail toimuvale Baltimaade suurimale murdmaajooksule SEB 29. Tartu Jooksumaraton on ennast tänaseks registreerinud juba 3400 jooksusõpra 13. riigist. Võrreldes eelmise aastaga ollakse uue rekordi graafikus.



Nii tippsportlastele kui harrastajatele suunatud sündmuse peakorraldaja Kunnar Karu sõnul on viimastel nädalatel olnud põletavaimaks küsimuseks rada ohustav kõrge veetase. «Kui kümme päeva tagasi oli näiteks Elva jõgi otsapidi rajal, siis vahepealne kuiv ja päikesepaisteline ilm on trassid kuivatanud. Usun, et võistlus toimub praegust seisu arvestades väga heades tingimustes,» sõnab Karu. Tema sõnul ollakse valmis 23 ja 10 km distantsidel kuni 4000 inimese teenindamiseks.
 
Praeguseks on registreeritud ligi 2800 jooksjat ja 600 kepikõnni harrastajat. Eelmisel aastal pani oma nime kirja 2922 jooksjat ja 769 kepikõnni eelistajat. Võib eeldada, et viimane nädal toob endaga kaasa ka antud numbrite ületamise. See tähistaks ühtlasi Tartu Jooksumaratoni pika ajaloo uut tipptulemust.
 
Täna on jooksusõpradel viimane võimalus panna nimi SEB 29. Tartu Jooksumaratonile kirja soodsama registreerimisvooru raames. Seda saab teha internetis MTÜ Klubi Tartu Maratoni koduleheküljel www.tartumaraton.ee, kontoris Tartus aadressil Laulupeo pst. 25 ning Hawaii Expressi kauplustes üle Eesti.
 
Tartu Jooksumaraton on Baltimaade suurim murdmaajooks, mis kasvas välja esmakordselt 1983. aastal linnakeskkonnas peetud Tartu Sügisjooksust. Alates 1999. aastast toimub võistlus Lõuna-Eesti vaheldusrikkal ja kaunil maastikul. Eelmisel aastal osales erinevatel Tartu Jooksumaratoni distantsidel kokku 5656 spordisõpra.
 
Lisainfot sündmuste, distantside ja registreerimise kohta leiab aadressilt www.tartumaraton.ee    
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles