Tartu jooksumaratoni tullakse võitma Etioopiast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksootilisi külalisi on Tartu jooksumaratonil käinud varemgi. Mullu võitis naiste arvestuses Irene Chepkirui Keeniast.
Eksootilisi külalisi on Tartu jooksumaratonil käinud varemgi. Mullu võitis naiste arvestuses Irene Chepkirui Keeniast. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna registreeriti SEB 29. Tartu Jooksumaratonile kolm etioopia võistlejat, kes asuvad starti kindlasti võidumõtetega. Kas üle joostakse ka alles eelmisel aastal püstitatud rajarekordid, selgub juba pühapäeval.

Stardijoonele asuvad mehed Assefa Raji ja Abera Chane Lema ning naistearvestuses läheb poodiumikohta püüdma Etaferu Wodaj Temesgen. Kauged külalised võistlusele üles andnud jooksutreener Harry Lembergi sõnul on tegemist kindlasti eestlastele väga tugevat konkurentsi pakkuvate sportlastega. „Neist kõige kiiremaks võib pidada Assefa Raji, kelle poolmaratoni rekord on 1:00:07 ning aastal 2008 saavutas ta poolmaratoni MM-il 14. koha ning mullu Pariisi poolmaratonil 4. koha“ räägib Lemberg. Usutavasti on ohus ka nii naiste kui meeste rajarekordid.

Nii Abera Chane Lema kui Etaferu Wodaj Temesgen tegid eelmisel aastal kaasa mitmetel poolmaratonidel Euroopas jõudes ka korduvalt poodiumile. Mitmeid rahvusvahelisi võistlusi on neil plaanis ka tänavu. Eesti lülitati oma reisiplaanidesse tänu sobivale ajale ja rajale.

Eestlastest asub SEB 29. Tartu Jooksumaratonil esikohta kaitsma Taivo Püi. Rajale asuvad ka mullu poodiumile jõudnud Keio Kits ja Taavi Tambur ning naistest Evelin Kärner ja 2008 võitjaks tulnud Olga Andrejeva. Tänavu on nende ülesanne aga märksa keerulisem.

23 km võistlusdistantsi start antakse kell 11.00 Otepääl Tehvandi Spordikeskuse staadionil. Teel finišisse läbitakse kaks vahefinišit, mille eest on ka rahalised auhinnad. Võitjat oodatakse Tartumaa Tervisespordikeskuses Elvas orienteeruvalt 12.15.

Eelmisel aastal käis Tartu Jooksumaratonil Keenia esindaja Irene Chepkirui (pildil), kes võttis naiste arvestuses ka veenva võidu ühes rajarekordiga (1: 23:06). See oli ühtlasi ka esimene kord kui Baltikumi suurima murdmaajooksu võit teisele mandrile rändas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles