Kvitova sai Madridis karjääri suurima võidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petra Kvitova
Petra Kvitova Foto: SCANPIX

Märtsi alguses 21-aastaseks saanud tšehhitar Petra Kvitova sai täna oma karjääri suurima võidu, alistades Madridis 4,5 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiri finaalis Victoria Azarenka.

Madridi turniir kuulub kõrgeima kategooria turniiride hulka.

Maailma edetabelis 18. kohal paiknev, ent nüüd esikümnesse tõusev Kvitova sai homme avaldatavas edetabelis viiendalt kohalt neljandaks kerkivast valgevenelanna Azarenkast jagu 7:6 (3), 6:4. Kohtumine kestis tund ja 42 minutit.

Kvitova tegi Madridis imelist turniiri, kolmandas ringis lülitas ta konkurentsist maailma teise reketi, mullu nii Wimbledonis kui US Openil finaali jõudnud venelanna Vera Zvonarjova, eilses poolfinaalis alistas ta edetabeli kuuenda numbri Na Li.

Tegemist oli Kvitova karjääri neljanda ja tänavuse teise turniirivõiduga – tšehhitar võitis veebruaris ka Pariisis, alistades finaalis maailma kolmanda reketi Kim Clijstersi.

Kindlasti on Kvitova nimi tuttav ka paljudele eestlastele, mäletatavasti oli just tema see, kes mullu Wimbledonis Eesti esireketi Kaia Kanepi võidutee veerandfinaalis katkestas, kuigi Kanepil oli viis matšpalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles