Austraalia jalgpallur eemaldati soengu pärast platsilt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nathan Van Someren
Nathan Van Someren Foto: Sky sports

Austraalia jalgpalli meistrivõistlustel leidis aset üsna kummaline vahejuhtum, kui kohtunik saatis ühe mängija «ohtliku soengu» tõttu platsilt minema.

Victoria osariigis Simpson Tigersi klubis mängiva Nathan Van Someren on juba kolm aastat kukeharja kandnud, nüüd aga teatas kohtunik Don Wheadon talle, et see soeng on liiga ohtlik ja tal tuleb platsilt lahkuda, vahendab Sky Sports.

«Enne mängu ütles kohtunik, et ma ei tohi sellise soenguga mängu minna, sest see on liiga ohtlik,» rääkis Van Someren. «Arvasime kõik, et ta viskab nalja, sest mõned kohtunikud on ka varem mu soengu üle nalja teinud, seetõttu ei pööranud ma sellele eriti tähelepanu.»

Esimesel kahel veerandajal tegi Van Someren mängus Otway Districti vastu kaasa, kuid kolmandal veerandil otsustas kohtunik ta eemaldada.

25-aastane mängumees aga keeldub juukseid lõikamast. «Ma ei taha, mulle meeldib mu soeng. Ma ei leia, et peaksin juuksed ära lõikama,» sõnas ta. «Kui mõnel mehel on pikad juuksed, võivad ka nende juuksed teistele silma minna. Kas ka nemad peaksid siis juuksed maha lõikama?»

Van Someren selgitas, et soengu autor on tema kallim. «Mu tüdruksõber on juuksur ja talle meeldib mu juustega katsetada,» jutustas Van Someren. «Mulle meeldib see stiil, minu arvates on see lahe.»

Tigersi peatreener Leigh Walsh oli kohtuniku otsuse peale maruvihane. «Võiks ju eeldada, et mängijaid eemaldatakse teiste löömise või kohtuniku sõimamise eest, aga mitte nende soengute pärast,» pahandas ta.

Victoria osariigi jalgpalliliiga teatel tõlgendas kohtunik reegleid valesti ja poleks tohtinud mängijat eemaldada. Simpson Tigersil õnnestus kohtumine eemaldamisest hoolimata 34 punktiga võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles