Kiivikas: rumal oleks võimalused kasutamata jätta

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Kiivikas
Ott Kiivikas Foto: Mihkel Maripuu

Kulturist Ott Kiivikas tunnistas, et pole kunagi süstlaga ühtki vitamiini ega toidulisandit organismi viinud. Põhjus lihtne: ta lihtsalt ei usalda seda meetodit. «Ma olen süstimise koha pealt väga skeptiline. Ma pole seda kunagi praktiseerinud ega hakka kunagi ka tegema. Mulle lihtsalt ei meeldiks selline variant,» tõdes Kiivikas, kes toidulisandeid tarvitab põhiliselt õhtuti.

 «Siis tarvitan erinevaid kapsleid – näiteks omega3-rasvhappeid (3 kapslit), magneesiumi ja B-vitamiini (2 kapslit) ning ravimit liigeste jaoks (4 kapslit),» rääkis Kiivikas, kes ühtekokku võtab õhtuti üheksa tabletti.

Kiivika sõnul võivad tippsportlased endale ilma korralike taastumisvahenditeta tõsiselt liiga teha – vigastused võivad igapäevaseks saada. Samas tunnistas ta, et piir lubatud ja lubamatu vahel on väga õhkõrnaks muutunud. «Raske oleks öelda, et lõpetame nüüd kõik koos igasuguste toidulisandite ja taastumisvahendite tarvitamise ära. Neid ei saa alahinnata. Rumal oleks jätta kasutamata neid võimalusi, mis taastumist kiirendavad,» kinnitas Kiivikas.

Samas rõhutas ta, et enne toidulisandite menüüsse lisamist tuleks siiski konsulteerida spordiarsti, jõusaali treeneri või konkreetsete toidulisandite müüjaga. Neilt inimestelt peaks saama tõese informatsiooni ainete võimalike kõrvaltoimete kohta.

Spordiarstide hinnangul peavad toidulisandeid kasutama vaid tippsportlased ja ülientusiastlikud tervisesportlased, kes teevad nädalas trenni 8–10 tundi ja üle selle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles