Soojendus tehtud, nüüd läheb tõsiseks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Anderson
Merike Anderson Foto: Peeter Langovits

Eesti naiste korvpallikoondis sai eile EMi B-divisjoni alagrupiturniiril ühe kaotuse kõrvale juba viienda võidu, kuid see kõik ei tähenda veel midagi – A-divisjoni tõusmiseks tuleb veel alistada võõrsil tugev Bosnia ja Hertsegoviina ning kodus seni vaid võite tunnistanud Šveits.


Eilses võidumängus Luksemburgi üle (110:71) 18 punkti ja üheksa lauapalliga säranud Merike Anderson peab hilisõhtul omavahel mänginud vastastest ohtlikumaks Bosniat.

«See on rahvus, kes ei anna kunagi alla. Pealegi mängime väljas ja seega ilmselt viiekesi seitsme vastu,» viitas ta raskele katsumusele. Naiskonna kapteniga sama meelt oli ka peatreener Jaanus Levkoi.

Albaania ja Luksemburgi mängude põhjal on Levkoi kujundanud kaheksast-üheksast mängijast koosneva tuumiku, kes peavad otsustavates heitluses kastanid tulest tooma.

«USAs õppivad tüdrukud on muutunud enesekindlamaks,» kiitis Levkoi Viive-Kai Rebast ja Kati Rausbergi. «Anderson on aga tõeline naiskonna hing ja kapten. Peterburis mängides on ta tegutsemine muutunud palju tasakaalukamaks ja kindlamaks. Ta läheb iga aastaga paremaks, nagu hea vein.»

Levkoi sõnul on kaaslased harjunud kaks hooaega Venemaa superliiga keskmike hulka kuuluvas Peterburi Spartakis pallinud Andersonile isegi liialt lootma.

«Rünnakul otsitakse teda liiga palju. Kui Andersoni pingile võtan, hakkavad teised ka rohkem mängu enda peale võtma,» tõdes Levkoi. «Kui nad kogu aeg nii mängiksid, oleks ka Andersonil endal lihtsam.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles