Dopingupatune Gatlin ei saa ikka veel Euroopa tippvõistlustel kaasa teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin
Justin Gatlin Foto: Raigo Pajula

Viis aastat tagasi positiivse dopinguproovi andnud ameeriklane Justin Gatlin jooksis viieaastase vaheaja järel 100 meetrit esmakordselt alla kümne sekundi. Gatlin sai Eugene’is peetud Teemantliiga etapil 9,97ga kuuenda koha. Sellele vaatamata ei taha Euroopa Teemantliiga etappide korraldajad ameeriklast võistlustele kutsuda, sest Gatlin kahjustavat ala mainet.

See oli Gatlini jaoks esimene sellisel tasemel tehtud jõuproov pärast neljaaastast võistluskeeldu.

Jooksu võitis Jamaica sprinter Steve Mullings 9,80ga.

Kuigi Gatlin kutsuti Eugene’i, ei lubata tal samatasemelistel Euroopa võistlustel siiski kaasa teha. Teemantliigat korraldav ametnik põhjendas seda järgmiselt: «Soovitame etappide korraldajatel võistlustele mitte kutsuda sportlasi, kes meie arvates kahjustavad kergejõustiku mainet.»

Eugene’i võistluse direktori Tom Jordani sõnul on 29-aastane sportlane oma karistuse aga ära kandnud ning vääris kutset. «Meie riigis on filosoofia, et kui inimene on karistuse ära kandnud, siis väärib ta teist võimalust,» ütles Jordan Reutersile.

Mullu Rakvere Kuldliiga etapil kaasa teinud Gatlin ise on teatanud, et tema eesmärgiks pääseda Londoni olümpiale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles