Federer jahib viiendat võitu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer
Roger Federer Foto: PEDRO UGARTE/AFP

Maailma meeste tenniseedetabeli neljas number Andy Murray osales eile aastalõputurniiri alagruppide loosimisel.


Pühapäeval Hiinas Shanghais kaheksa tänavuse aasta parima meestennisisti osalusel algava turniiri mängijad tuli loosiga jagada kahte alagruppi ning tänavu oli korraldajatel abiks britt Murray.


Kõrgeima asetusega


Maailma edetabeli teine number Roger Federer püüab Hiinas oma kolmandat järjestikust ning kokkuvõttes viiendat aastalõputurniiri esikohta, avaringis tuleb punasesse alagruppi loositud šveitslasel minna vastamisi edetabelis üheksandat kohta hoidva prantslase Gilles Simoniga.


Simon pääses 4,45 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga turniirile viimasel hetkel tänu maailma esireketi Rafael Nadali kõrvalejäämisele vigastuse tõttu. Samal põhjusel on Federer Hiinas kõrgeima asetusega.
Federeri ja Simoniga samasse alagruppi kuuluvad veel sel poolaastal suurepärast vormi näidanud Murray ning edetabelis viiendal positsioonil paiknev ameeriklane Andy Roddick.


Kuldse grupi kõrgeima edetabelikohaga mängija on maailma kolmas number, serblane Novak Djokovic, kellel tuleb alagrupiturniiril rinda pista venelase Nikolai Davõdenko (ATP edetabeli 5.), möödunud nädalal Pariisi Mastersi turniiri võitnud prantslase Jo-Wilfried Tsonga (ATP 7.) ning Argentina tõusva tähe Juan Martin Del Potroga (ATP 8.).


Nadali vaevab vigastus


Mõlemast alagrupist pääsevad kaks parimat poolfinaali, võitja selgitatakse välja 16. novembril.


Esmaspäeval aastalõputurniirist loobumisest teatanud Nadal käis eile Hispaania arstide juures, kus selgus, et tal on põlves kõõlusterebend.

Kui algul ütles Nadal, et ei mängi Hiinas seetõttu, et soovib olla vormis novembri lõpus toimuvaks Davise karikasarja finaaliks Argentina vastu, siis nüüd peab Hispaania arvestama võimalusega, et nende esinumber ei saa väljakule tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles