Video: Dallas Mavericks krooniti NBA meistriks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirk Nowitzki hoidmas käes võidukarikat.
Dirk Nowitzki hoidmas käes võidukarikat. Foto: SCANPIX

Korvpalliliiga NBA tänavuse hooaja meistriks krooniti Dallas Mavericks, kes alistas finaalseerias mängudega 4:2 Miami Heati.

Viimaseks jäänud kohtumises alistas Mavericks võõral väljakul vastase 105:95 ning sai seejärel Heati koduplatsil võidutantsu lüüa. 1980. aastal loodud meeskonna jaoks oli see läbi aegade esimeseks NBA meistritiitliks.

Mavericks oli varasemalt NBA finaalis mänginud vaid korra ning 2006. aasta finaalseerias tuli 2:4 alla vanduda just Heatile.

Viimaseks jäänud kohtumises viskasid Mavericksi kasuks Jason Terry 27, Dirk Nowitzki 21 ja J.J. Barea 15 punkti.

Heati resultatiivsemateks olid hooaja viimases kohtumises LeBron James 21, Chris Bosh 19, Mario Chalmers 18 ja Dwyane Wade 17 silmaga.

Finaalseeria kõige väärtuslikumaks mängijaks valiti Dallase meeskonna liider Nowitzki.

«Kui oled siin liigas olnud juba 13 hooaega ja viimasel kümnel hooajal madistanud pidevalt play-off’is aga alati on midagi puudu jäänud, siis seetõttu ongi see tiitel nii eriline,» rääkis võidu peaarhidekt Nowitzki nba.com’ile. «Kui ma oleksin varasemalt mõne tiitli võitnud, siis võib-olla poleks ma kunagi suutnud nii palju tööd teha, kui selle tiitli võitmiseks tuli viimase 13 aasta jooksul teha.»

Kõikidele Dallase meeskonna mängijatele oli tegemist nende karjääri esimese NBA meistritiitliga.

Ühtlasi tähendas Dallase võit seda, et eelmisel suvel kokku pandud superkolmik LeBron James-Dwyane Wade-Chris Bosh jäid meistritiitlist ilma.

Paljude jaoks oli kindlasti suureks pettumiseks Jamesi mäng finaalseerias, kus ta ei suutnud näidata oodatud taset. 26-aastane James on oma karjääri jooksul osalenud nüüd kahes finaalseerias, kuid seni on tal meistritiitel võitmata.

 Videot kohumisest saab näha siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles