Dopingumees Gatlin pääses MMile

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin Kuldliiga etapil
Justin Gatlin Kuldliiga etapil Foto: Raigo Pajula

Kergejõustiku USA meistrivõistlustel saavutas dopingumehe kuulsusega Justin Gatlin 100 m jooksus hõbeda ja kindlustas sellega endale koha Daegu MMil.

Ateena olümpial võidutsenud, ent hiljem dopingukontrollis põrunud ja neli aastat võistlustel eemal olnud Gatlin naasis rajale mullu suvel Eestis. Tänavuseks hooajaks on ta aga jala juba päris teravaks saanud – Eugenes toimuvatel USA meistrivõistlustel sai ta finaalis aja 9,95. Võidumees Walter Dix oli vaid sajandiku kiirem. Kolmas oli Michael Rodgers 9,99ga.

Suursoosikuks peetud Tyson Gay loobus vigastuse tõttu poolfinaalis startimast ja minetas sellega ka võimaluse osaleda MMil.

Naiste 100 m jooksu võitis Carmelita Jeter 10,74ga.

Väljakualadel jäid tulemused tagasihoidlikeks. Naiste kõrgushüppe võitis Brigetta Barrett 1.95ga, mullu USA rekordi 2.05 hüpanud Chanute Lowe piirdus vaid 1.78ga. Naiste kolmikhüppes piisas Amanda Smockil võiduks 14.07st. Meeste odaviskes jäi aga 80-meetri joon alistamata. Mike Hazle võitis 78.22ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles