Austraalia tõusev täht lülitas Wimbledonis Söderlingi konkurentsist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernard Tomic
Bernard Tomic Foto: SCANPIX

Wimbledoni suure slämmi tenniseturniiril sündis eile õhtul taas üllatus, kui 3. ringi järel pidi reketid kokku pakkima viiendana asetatud rootslane Robin Söderling.

Mullu veerandfinaali jõudnud Söderling pidi tunnistama läbi kvalifikatsiooni põhitabelisse pääsenud Austraalia tõusva tähe Bernard Tomici (ATP 158.) paremust. 18-aastane noormees võitis tund ja 52 minutit kestnud kohtumise 6:1, 6:4, 7:5, seejuures kulus tal avaseti võiduks vaid 17 (!) minutit.

Kusjuures, 2. ringis lülitas Söderling konkurentsist välja endise maailma esireketi ja 2002. aasta Wimbledoni võitja, austraallase Lleyton Hewitti.

Tomic mängib alles teist korda Wimbledoni põhiturniiril, mullu piirdus ta avaringiga. Tänavu aga sai ta juba esimeses ringis väärt võidu, kui alistas 29. asetatud venelase Nikolai Davõdenko (ATP 27.).

Seni oli Tomici parim tulemus suure slämmi turniiridel 3. ringi jõudmine, sellega sai ta hakkama tänavustel Austraalia lahtistel meistrivõistlustel.

Tomicit on kiitnud ka maailma edetabelis teisel kohal paiknev serblane Novak Djokovic, kes on noormehega korduvalt turniiridel trenni teinud. «Usun, et ta võib olla selle turniiri üllataja,» sõnas Djokovic. «Minu arvates on ta noorte poiste seast üks andekamaid mängijaid ja ta on ikka veel üsna noor.»

Wimbledoni 4. ringis läheb Tomic vastamisi belglase Xavier Malisse’iga (ATP 42.), kes alistas 7:6 (5), 6:3, 6:0 turniiril 11. asetatud austerlase Jürgen Melzeri.

Tomic on 4. ringi jõudnud mängijatest noorim, lisaks on ta 21 aasta jooksul esimene 18-aastane meestennisist, kes Wimbledonis nii kaugele jõudnud - 1990. aastal sai sellega hakkama Michael Chang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles