Lennox Lewis: Klitško on eelisseisus, aga Haye võib üllatada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennox Lewis
Lennox Lewis Foto: SCANPIX

Endine poksi raskekaalu maailmameister Lennox Lewis usub, et David Haye peab olema samal tasemel kui Nikolai Valujevit alistades kui ta tahab järgmise nädala laupäeval Vladimir Klitškost jagu saada.

2009. aasta novembris näitas Haye, et pole ainult jutumees, kui täitis oma lubaduse ja alistas hiiglasekasvu Valujevi ning võitis meistrivöö, kirjutab Daily Mail.

Pärast seda on Haye korduvalt avaldanud soovi poksida ühega vendadest Klitškodest ning kui just nädala jooksul midagi ei juhtu, leiab kauaoodatud matš Vladimir Klitškoga aset laupäeval Hamburgis.

Lewise arvates peab Haye andma endast parima, et Klitškole vastu saada.

«Klitško on praegu parim,» tunnistas Lewis intervjuus BBC-le. «Väga raske on saada raskekaalu maailmameistriks ja veel raskem on seda tiitlit säilitada.»

«Klitško tugevusteks on tema suurus, löögiulatus ja kaal. Ta on tõeline raskekaallane ja kaalub umbes üheksa kilo rohkem kui Haye. Tal on nii palju eeliseid ja paberi peal on tema kindlasti soosik,» jätkas Lewis. «Tema nõrkusteks on kiirus ja võib-olla ka vastupidavus, Haye peab nendele rõhuma.»

Kuigi Lewis möönis, et Klitškol on väike eelis, ei välistanud ta ka võimalus, et Haye suudab järjekordset suurekasvulist meest üllatada. «Kui meenutan, mida Haye Valujeviga tegi, paneb see mind teda eelistama,» sõnas Lewis. «See oli täiuslik matš, ta liikus väga hästi ka põikles löökidest kõrvale, viimases raundis oleks ta peaaegu Valujevi nokauti löönud.»

«Kokkuvõttes: Klitško on eelisseisus, aga kui David järgib mänguplaani ja liigub hästi, on tal head võimalused,» lisas Lewis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles