Kontaveit: ma ei mänginud hästi ja olin närvis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Liis Treimann

Eesti tennise tulevikulootus Anett Kontaveit pidi Wimbledoni suure slämmi turniiri juunioride jõuproovil avaringis võiduks kõvasti vaeva nägema.



Turniiriks 13. asetuse saanud Kontaveit (juunioride edetabeli 19.) alistas avaringis läbi eelringi turniirile pääsenud Venemaa esindaja Maia Katsitadze (juunioride edetabeli 191.) 6:2, 5:7, 6:4. Kohtumine kestis tund ja 48 minutit.

«Päris tihe mäng oli,» tunnistas 15-aastane Kontaveit väikese ohkega. «Ma ei mänginud enda kohta väga hästi, lisaks olin natuke närvis, ikkagi esimene mäng Wimbledonis. Vastane mingi imemängija polnud, aga kindlasti oli tal üsna hea päev ja ta ründas palju.»

Kontaveit juhtis avasetis 5:1, kaotas siis oma pallingugeimi, kuid vastas kohe servimurdega ja võitis seti 6:2. Teises setis jäi Kontaveit 2:4 kaotusseisu, suutis minna 5:4 juhtima ning omas 16-aastase Katsitadze servil kolme matšpalli, kahjuks aga ei suutnud ta neid ära kasutada ja kaotas lõpuks seti 5:7.

Otsustavas setis juhtis Kontaveit 5:1, kuid seejärel murdis Katsitadze kaks korda järjest Kontaveiti servi ning suutis esimest korda selles setis oma pallingugeimi võita ja jõudis niimoodi 5:4 järele. Kümnendas geimis asus Katsitadze oma servil 40:0 juhtima, kuid Kontaveit viigistas seisu ja kasutas teise murdevõimaluse ära ning jõudis 2. ringi.

Kontaveit servis kaks ässa ja tegi üheksa topeltviga, lisaks kogunes tal 30 lihtviga, Katsitad­ze tegi 38 lihtviga.

«Mäng polnud üldse kindel ja serv ka kõikus, sellepärast tuli väga palju topeltvigu,» tõdes Kontaveit.

Kuulnud, et turniiri ametlikul koduleheküljel oleva statistika andmetel kogunes tal üheksa topeltviga, oli kaks aastat tagasi 13-aastasena läbi aegade noorimaks Eesti tennisemeistriks kroonitud Kontaveit pisut üllatunud.

«Tundus, et oli kõvasti rohkem! Aga üheksa polegi kolme seti peale kõige hullem,» nentis ta siis.

Kontaveit sai tuleristsed muruväljakul alles eelmisel nädalal, kui osales Roehamptonis 1. kategooria noorteturniiril. «Olen juba muruga täitsa ära harjunud, see oligi eelmise nädala turniiri eesmärk,» sõnas Kontaveit. «Mulle täitsa meeldib see tennis, muru soosib ründavat mängu.»

Järgmisena läheb Kontaveit vastamisi slovakitari Lucia Butkovskaga (juunioride edetabeli 61.), kes alistas 6:4, 6:4 rumeenlanna Cristina Dinu (juunioride edetabeli 66.).

Roehamptonis sai Kontaveit Butkovskast jagu 6:7 (0), 6:4, 6:2. «See polnud üldsegi mitte kerge mäng,» meenutas ta, kuid lisas siis reipalt: «Usun, et ebakindlus kaob, elan mängu sisse ja küll siis läheb!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles