Wimbledonis finaali jõudnud Djokovic tõuseb maailma esireketiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic
Novak Djokovic Foto: SCANPIX

Serblane Novak Djokovici jõudis Wimbledoni suure slämmi tenniseturniiril finaali, mis tähendab, et esmaspäeval avaldatavas maailma edetabelis lükkab ta Rafael Nadali esikohalt.

2. asetusega Djokovic alistas poolfinaalis 7:6 (4), 6:2, 6:7 (9), 6:3 turniiril 12. paigutatud prantslase Jo-Wilfried Tsonga. Kohtumine kestis kolm tundi ja seitse minutit.

Avasetis jäi Djokovic 3:5 kaotusseisu, kuid suutis 6:5 juhtima minna ning lõpuks setis kiires lõppmängus võita. Kolmandas setis juhtis Djokovic 4:2, siis läks Tsonga omakorda 5:4 juhtima ja võitis seti kiires lõppmängus.

Neljandas setis läks Djokovic kiiresti 3:0 ette ja võitis kindlalt 6:3.

24-aastasel Djokovicil oli võimalus edetabeli esinumbriks tõusta juba kuu aega tagasi, kuid kuna ta kaotas Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste poolfinaalis Roger Federerile, säilitas Nadal siiski esikoha.

Ka Wimbledonis oli Djokovicil vaja üksnes finaali jõuda, et esireketiks tõusta ning sellega sai ta täna ka hakkama.

Tänavu vaid ühe mängu kaotanud serblane lõpetas nüüd ka Federeri ja Nadali pika valitsemisaja – alates 2004. aastast on edetabeli liidrikohta hoidnud vaid need kaks meest.

Karjääri jooksul esimest korda Wimbledonis finaali jõudnud Djokovic läheb pühapäevases finaalmängus vastamisi Nadali ja kodupubliku lemmiku, 4. asetatud Andy Murray vahelise kohtumise võitjaga.

Djokovic on seni võitnud kaks suure slämmi turniiri – ta võidutses Austraalia lahtistel tänavu ja 2008. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles