Ilmus eestikeelne rulluisutamise käsiraamat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rulluisutamise käsiraamatu Rullitund esikaas.
Rulluisutamise käsiraamatu Rullitund esikaas. Foto: Repro.

Juuni lõpus nägi ilmavalgust esimene eesti autorite poolt koostatud ja Eestis ilmunud rulluisutamist kajastav raamat. Tegemist on käsiraamatuga, millest saab olulist informatsiooni nii algaja, harrastaja kui võistlussportlane.

Rullitund annab ülevaate rulluisutamise ajaloost, varustuse valimisest ja selle hooldamisest, erinevatest sõidu-, kurvi- ja pidurdamistehnikatest, edasijõudnute sõidutehnikast ning paljust muust. Lisatud on pilte, jooniseid ning näiteid praktilisteks harjutusteks.

Materjali on kokku kogunud rulluisutaja Antti Haljak koostöös Danila Ruusu ja Jaan Saksaga. Ruusu ja Saks on ühed Eesti parimaist rulluisutajatest, kes möödunud nädalavahetusel toimunud Eesti meistrivõistlustel kaks poodiumikohta noppisid.

Harrastajana mitmetel rulluisuvõistlustel osalenud Kadi Nisu arvab, et raamat on kasulik kõigile rulluisuhuvilistele, eriti tehnika õppimise esimestel etappidel: «Tihti algajad uisutajad ei tea, kuidas peaks sõitma. Õpitakse uisutama vale tehnikaga ning hiljem on õige tehnika omandamine väga raske. Rullitunnis kirjeldatud harjutused aitavad rullijad õigele teele suunata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles