Poksiäss Vitali Klitško katkestas treeningu ja lendas Kiievisse Tõmošenkot toetama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Klitško.
Vitali Klitško. Foto: SCANPIX

WBC tiitlimatšiks valmistunud Ukraina poksiäss Vitali Klitško katkestas koheselt treeningu, kui kuulis, et riigi ekspeaminister Julia Tõmošenko kohtu solvamise eest vahi alla võeti.

«Lõpetasin treeningu ja lendasid Kiievisse, et võidelda demokraatlike väärtuste eest. Ma ei saa seda olukorda pealt vaadata,» lausus Klitško.

Ukraina üks tuntumaid inimesi, mullu kevadel asutatud Ukraina Demokraatliku Reformiliidu juht Klitško ütles, et riigi demokraatia sai iseseisvuse 20. aastapäeva eelõhtul hävitava löögi.

«Kui sarnane asi jätkub, elame igavesti diktaatorlikus riigis, kus vohab korruptsioon ning peame unustama kodanikuühiskonna arengu. Kas valitsus asub sõjajalale ja vangistab kõik inimesed, kes julgevad kehtivat režiimi kritiseerida? See võib Ukrainale kaasa tuua rahvusvahelise isolatsiooni, mis tõmbab kriipsu soovile elada vabas demokraatlikus riigis, mis järgib Euroopalikke väärtusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles