Korvpallikoondise hoog aina kasvab

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur oli 22 punktiga eestlaste resultatiivseim.
Kristjan Kangur oli 22 punktiga eestlaste resultatiivseim. Foto: Liis Treimann

Sel suvel kodupublikule ilusaid esitusi pakkuv Eesti korvpallikoondis jätkas eile sealt, kus nädalavahetusel pooleli jäi. Seekord näidati koht kätte külla sõitnud tšehhidele.



Vahepeal peaaegu 40-punktilist eduseisu nautinud Eesti alistas lõpuks külalised 92:76. Sel suvel on korvpallikoondis pidanud nüüd seitse sõpruskohtumist, millest koguni kuues (alistatud on Jordaania, Valgevene, Gruusia, Rootsi, USA üliõpilased ja nüüd Tšehhi) on tuntud võidurõõmu.

«Võib-olla pärast koduse turniiri võitu saadud emotsioon andis meile veel hoogu juurde,» sõnas peatreener Tiit Sokk meeskonna esituse kohta.

Seejuures jagus mänguaega kõigile 13 mehele (kõik tegid ka skoori – toim) ning publikule näidati ilusaid rünnakulahendusi nii pealtpanekute kui ka osavate söötudega. Peatreenerile ei valmistanud ka tuska lõpus alla 20 silma kahanenud vahe.

«See ongi see koht, kus noortele antakse võimalus ja tagumine ots sai ka ennast proovile panna. Kuidas nad muidu karastuvad?» küsis Sokk.

Võrreldes Tallinnas toimunud turniiriga otsis Eesti koondis eile rohkem ka võimalusi korvi all tegutseda ega lootnud nii palju kaugvisetele. «Neil oli kaks 2.15 meest küll, kuid nad ei olnud nii tugevad kui meie eelmiste vastaste korvialused jõud. Nendega sai mütatud küll,» leidis 22 punktiga Eesti koondise resultatiivseimaks kerkinud Kristjan Kangur.

Vastaste nimekirja sirvides ei leidnud sealt küll sel suvel NBA draft’is valitud Jan Veselyt, aastaid Tšehhi koondise põhitegijate sekka kuulunud Petr Bendat ja veel mõnda meest, kuid nõrga vastasega polnud kindlasti tegu. Tuntumatest meestest oli eile väljakul Hispaania klubi Fuenlabrada ridadesse kuuluv ääremängija Lubos Barton, kes oli 11 silmaga ka üks vastaste edukamaid.

«Nad ei olnud üldse lahjad. Alles hiljuti mängisid nad leedukatega päris korralikult (koduseks EMiks valmistuv Leedu alistas eelmisel nädalal Tšehhi koduväljakul 94:73 – toim),» leidis Sokk.
«Tavaliselt oleme mänginud teistsuguse Tšehhi vastu. Neil võis veel reisiväsimus sees olla. Kindlasti ei tule järgmine mäng selline,» lisas Kangur.

Nii nagu eestlased, osalevad ka tšehhid sel suvel B-divisjoni kohtumistes. Kui Eesti teenis eelmisel suvel kolmest matšist ühe võidu, siis tšehhid olid mullu ainsad, kes vaid võidurõõmu tunda said. B-divisjoni C-alagrupis hoiavad nad enne selle suve kohtumisi kolme võiduga liidrikohta.

Võib tekkida küsimus, kas järgmisel nädalal kodus Austriaga EMi mänge alustav Eesti koondis on juba praegu väga heas vormis. «Seda ohtu küll ei ole, et me juba liiga head oleksime,» arvas Sokk.
«Enesekindlust meestel on ja sellest ei tohiks puudust tulla, kuid kindlasti ei saa öelda, et kõik sujub. Pisiasju on veel lihvida,» lisas Kangur.

Eelmisel nädalal sõrmele liiga teinud ääremängija kandis viga saanud koha ümber ka eile tuge, kuid tema hoogu see ei pidurdanud. «Sellega ei ole hullu midagi. Iga päevaga läheb
ainult paremaks,» sõnas ääremängija.

Hoobi vastu paremat põlve sai meie koondise teine korvialune jõud Janar Talts. «Ma loodan, et midagi tõsist ei ole,» sõnas Talts.

Täna kohtub Eesti koondis sama vastasega uuesti. Sel korral minnakse vastamisi Jõhvis.

KORVPALL

Sõpruskohtumine

Eesti – Tšehhi 92:76

Eesti: Kangur 22, Talts 15+9 lp, Dorbek 13, Toome 10, Arbet 8+5 rs, Sokk 5, Saks 4, Saage 3, Kurbas 3, Keedus 3, Veideman 2, Kitsing 2, Raadik 2.

Tšehhi: Houska 12, Barton 11, Slezak 11, Bohacik 9, Pomikalek 8, Kotas 8, Hampl 6, Kudlacek 5, Sirina 3, Svrdlik 2, Carnecky 1, Balvin 0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles