Edetabel: kas vennad Klitškod on läbi aegade kümne parema poksija seas?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško valduses on neli raskekaalu MM-tiitlit.
Vladimir Klitško valduses on neli raskekaalu MM-tiitlit. Foto: SCANPIX

Raskekaalu poksi valitsevad praegu teatavasti ukrainlastest vennad Vladimir ja Vitali Klitško, kelle valduses on kõik raskekaalu tiitlid.

Vitali Klitško käes on WBC versiooni meistrivöö ning Vladimir Klitško omanduses on WBA, WBO, IBO ja IBFi tiitlid.

Kui praegu neile vastast ei ole, siis kui kõrgelt võiks neid hinnata oma ala legendide hulgas?

Bleacher Report võttis edetabelit koostades arvesse statistikat, meeste vastaseid, tiitlivõitude arvu, tehnilisi oskusi ning show tegemise oskust.

Kõiki komponente arvesse võttes mehi siiski läbi aegade kümne parema sekka ei paigutatud. Ukrainlastele sai komistuskiviks, et nad pole vastamisi läinud piisavalt paljude maailmaklassi poksijatega.

Klitškod on valitsenud raskekaalu poksi alates 2003. aastast, kui Vitali Klitško kohtus Lennox Lewisega, kuid alates sellest ajast peale ongi nad vastamisi läinud vaid ühe mehega, keda võib ka «suureks» poksijaks nimetada.

Loomulikult pole see Klitškode süü, et neile pole väärilisi vastaseid, kuid kokkuvõttes tähendab see seda, et neil on raske saada kõigi aegade suurimateks.

Legendaarsete Evander Holyfieldi, Mike Tysoni ja Lennox Lewise ajad on praeguseks möödas ning Klitškod ongi valitsenud küllaltki konkurentsivaest raskekaalu poksi.

Läbi aegade TOP 10:

1. Rocky Marciano

2. Joe Louis

3. Muhammad Ali

4. Jack Dempsey

5. Mike Tyson

6. Larry Holmes

7. Gene Tunney

8. George Foreman

9. Jack Johnson

10. Joe Frazier

Seega paigutati vennad Klitškod samasse klassi Floyd Pattersoni, Max Schlemingi ja Joe Walcottiga ehk nad kuuluvad umbes läbi aegade 25 parema poksija sekka.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles