Tolmoff sai Walesis turniirivõidu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff
Kati Tolmoff Foto: Sille Annuk

Ebaõnnestunud olümpiamängude järel loobumismõtteid mõlgutanud Eesti esisulgpallur Kati Tolmoff saavutas Walesis Cardiffis toimunud 5000 USA dollari suuruse auhinnafondiga turniiril esikoha.


«Alati on hea, kui hästi läheb, see tekitab jälle uut motivatsiooni edasi võistelda,» rääkis viimasel ajal häid tulemusi näidanud Tolmoff. «Kui võidad, siis tead, et mängisid hästi, ning see tekitab soovi tippsporti jätkata.»

Cardiffis esimestes kohtumistes oma vastased kergelt alistanud Tolmoff pidi kahes viimases mängus võidu nimel juba tõsiselt pingutama. Tasavägises finaalis alistas eestlanna 22:20, 18:21, 21:14 turniiril kõrgeima paigutuse saanud hollandlanna Rachel van Cutseni.

«Kui esimesed kolm võitu tulid tänu enda heale ja täpsele mängule päris kergelt kätte, siis kaks viimast kohtumist olid juba märksa raskemad,» sõnas Tolmoff. «Finaalivastasega olin ma varemgi mänginud, ka tookord suutsin pingelises kolmegeimilises mängus peale jääda.»

Eelmisel nädalal Glasgow’ turniiri finaalis kaotuse vastu võtma pidanud Tolmoff teenis praeguse esikohaga juurde 2500 edetabelipunkti ning peaks seega maailma edetabeli 53. kohalt paari pügala võrra tõusma.

«Nädalatagune turniir oli küll natuke tugevama tasemega, kuid poolfinaali- ja finaalivastased olid Cardiffis samast puust nagu Glasgow’s,» võrdles Tolmoff kahe viimase võistluse osalejaid. «Turniire võita on alati raske, seetõttu võib seda saavutust kõrgelt hinnata.»

Järgmisel nädalal osaleb Tolmoff 15 000 USA dollarilise auhinnafondiga turniiril Iirimaal Dublinis, kus eestlanna on saanud kuuenda asetuse. Samas toimuvast meeste võistlusest võtab osa ka Raul Must, kes sai kaheksanda paigutuse.

«Nüüd sõidan tagasi Taani ning juba neljapäeval lendan uuesti Iirimaale,» tutvustas Tolmoff oma tihedat võistlusgraafikut.

TABLOO

I ring: alistas 21:11, 21:11 Lisa Heidenreichi (Saksamaa)
II ring: alistas 21:15, 21:9 Karin Schnaase (Saksamaa)
Veerandfinaal: alistas 21:8, 21:8 Barbara Matiasi (Prantsusmaa)
Poolfinaal: alistas 21:19, 21:19 Jeanine Ciocognini (Šveits)
Finaal: alistas 22:20, 18:21, 21:14
Rachel van Cutseni (Holland)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles