Sokk: alguses jäime kaitses hätta

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ peatreener Tiit Sokk.
TTÜ peatreener Tiit Sokk. Foto: Peeter Langovits

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk ja üks liidreid Janar Talts tunnistasid nagu ühest suust, et võõrsil Luksemburgi vastu kesiselt alanud kohtumises ei suutnud meeskond kaitses piisavalt hästi tegutseda.

«Mäng algab üks-ühe vastu kaitsest,» tõdes Sokk. «Alguses hävisime just selle pealt. Samas ei teinud me platsil midagi valesti, Luksemburg mängis lihtsalt hästi.» Talts lisas: «Jäime mees-mehe vastu hätta. Teisel poolajal ei surunud me enam nende lühikesi mehi nii tugevalt ja kaitse muutus paremaks. Rünnakul suutsime aga oma pikkuse ära kasutada.»

Sokk kinnitas, et pärast ühe punktiga kaotatud esimest poolaega ei tõstnud ta riietusruumis mängijate peale häält. «Selleks polnud vajadust,» leidis ta, ent möönis samas, et pärast neljapäeval kodus Austria üle saadud võitu võis mängijatel tekkida alagrupi autsaideri vastu mänguks häälestumisel probleeme.

«Tavaliselt ma ei mõtle, kas vastane on tugev või nõrk, kuid seekord oli tõesti end raske häälestada,» tunnistas Talts.

Eesti võitis Luksemburgi vastu teise poolaja 60:32 ja kogu kohtumise 105:79. Pärast kolmeaastast vaheaega oli see esimene kord, kui Eestil õnnestus EM-mängus võõrsil võit noppida. Viimati saadi sellega hakkama 2008. aastal Portugalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles