Sokk: näitasime, et saame ka NBA-meeste vastu mängitud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francisco Elson (nr 14) püüab takistada Eesti parimana 28 punkti toonud Gregor Arbetit.
Francisco Elson (nr 14) püüab takistada Eesti parimana 28 punkti toonud Gregor Arbetit. Foto: Laura Oks

Kindlasti mäletavad korvpallisõbrad, kuidas aastaid tagasi korraldasid viskekontserte Gert Kullamäe ja Aivar Kuusmaa. Eilne päev näitas, et väärilised mantlipärijad on neile olemas.

Tagamängijad Gregor Arbet ja Gert Dorbek ladusid kahe peale hollandlaste korvi 46 punkti (Arbetilt 28 ja Dorbekult 18 punkti – toim), juhtisid Eesti 78:60 võidule ja B-divisjoni
A-alagrupi võitjaks.


«Mis ma ikka ütlen? Olen rahul, et meeskond võitis. Suutsime ka alagrupi võita ja selle üle on vaid hea meel,» jäi päevakangelane Arbet tagasihoidlikuks. «Teisest poolajast saime mängu vähe kiiremini liikuma ja suutsime nii väljast kui seest punkte saada.»


«Tuli üritada võita, õnneks läks nii, et see ei jäänud teiste otsustada, mis koha alagrupis saame,» tõdes Dorbek. «Kaitses tuli taas päris hästi välja. Lõpptulemus polnud üldse paha!»


Dorbeku hinnangul oli tegemist alagrupi kõige tugevama vastasega. Eriti võimas oli just vastaste korvialune jõud. «See pool oli neil ülihea. Aga õnneks meie pikad ei jäänud ka hätta. Selle eest neile au ja kiitus,» jätkas Dorbek. «Gregor andis võimsa kontserdi!»

Kuigi pikkuses jäädi vastastele kõvasti alla, murdis Eesti koondis vaatamata sellele ka ohtralt korvi alla, võitles vastasega lauas kui võrdne võrdsega ning lõpus hangitigi lauast kaks palli isegi rohkem. Ründelauast toodi ära lausa 26 palli.
«Selle võitlusvaimuga me nad ära surusime. Näitasime, et saame ka NBA-meeste vastu mängitud,» sõnas peatreener Tiit Sokk.

Samas ei kulgenud terve kohtumine sellises taktis, et mis teele läks, see sisse kukkus. Esimesel poolajal oli Eesti koondise visketabavus küllaltki kehv ning sisse oli saadud vaid 26 protsenti väljakult tehtud visetest. Pallid hakkasid rohkem korvi kukkuma teisel poolajal ja tabavus tõusis 35,5 protsendini.

Varakult hakkasid eestlasi kummitama ka vead – esimesel poolajal said kolm viga nii Janar Talts kui ka Joosep Toome. Kolmandal veerandajal said mõlemad kirja neljanda vea ning lõpuks pidi Talts ka platsilt lahkuma.

«Kui kaks pikka oleks välja kukkunud, siis oleks ikka raskeks läinud. Samas olime katsetanud ka Dorbekut nelja peal,» lisas Sokk.

Pingelises mängus jagus Eestil mänguaega vaid kaheksale mehele ning kõik täitsid oma osa just nii, nagu peab. «Meeskonna sisekliima on tänavu väga hea olnud. Mängijad ise on sellise õhkkonna loonud. Kõik sobis super hästi,» oli Sokk rahul.


Rõõmustav oli seegi, et Eesti koondise viimaseks kohtumiseks B-divisjonis oli tee saali üles leidnud ka publik, keda oli umbkaudu 6000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles