Tartu rattamaratoni rada ootab treenima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
13. Tartu rattamaraton. ratturid Puka toitlustuspunkti lähedal.
13. Tartu rattamaraton. ratturid Puka toitlustuspunkti lähedal. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

18. septembril peetava SEB 14. Tartu Rattamaratoni rada on sõiduks sobivas korras ja  tähistatud.


Kõik rattaspordihuvilised on oodatud rajale end enne hooaja üht suurimat lõpuspurti sobivasse vormi sõitma. Sellel reedel, 26.augustil läheb lukku ka maratoni esimene ja kõige soodsam registreerimisvoor.

Maratonile saab registreerida koduleheküljel www.tartumaraton.ee, Klubi Tartu Maraton büroos (Laulupeo 25, Tartu) ning Hawaii Expressi kauplustes üle Eesti.

Norras toimuva Birkebeiner-rittet´i järel maailma maastikurattamaratonide arvestuses teisel kohal olev Tartu Rattamaraton toob tuhanded jalgrattasõbrad Lõuna-Eesti maastikule 8.septembril.Oma jõudu saab proovile panna kas pikemal või lühemal distantsi, pikkustega vastavalt 89 ja 40 km. Stardipauk kõlab Otepääl Tehvandi Spordikeskuse staadionil ning
finišijoon ületatakse Elvas Tartumaa Tervisespordikeskuses. Lisaks üldisele  maratoniarvestusele selgitatakse ka seekordsel üritusel välja Eesti meistrid  maastikurattamaratonis. 2010. aastal oli Tartu Rattamaratoni üritustel kokku 6493 lõpetajat 13 riigist.

Laupäeval, 17. septembril ootavad lapsi sadulasse Tähtvere Spordipargis toimuvad traditsioonilised TILLUsõit ja MINImaraton. Samal päeval peetakse spordipargi BMX rajal ka 10. Tartu Maastikurattasprint. Sprindivõistlusel katsuvad jõudu 24 eliitratturit, kutsed osalemiseks saavad kõik Eesti suuremad jalgrattaklubid. Samas on võistluse näol tegemist
maratoniprogrammi täiendava meelelahutusega, kus pealtvaatajad saavad nautida jalgratturite põnevat etteastet takistusraja läbimisel.

Nädal enne SEB 14. Tartu Rattamaratoni, pühapäeval 11. septembril, korraldab Klubi Tartu Maraton sarnaselt eelnevate aastatega soovijatele rajaga tutvumiseks ühistreeningu. Sõit algab kell 11 Tehvandi Spordikeskusest, tähistatud on  nii 89 km kui ka 40 km rada. Ühistreeningu finiš Elvas Tartumaa Tervisespordikeskuses  suletakse kell 16.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles