Vassiljev kuulub läbi aegade kalleimate Eesti jalgpallurite hulka

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Kruglov (püsti) ja Konstantin Vassiljev alustavad traditsiooniliselt algkoosseisus.
Dmitri Kruglov (püsti) ja Konstantin Vassiljev alustavad traditsiooniliselt algkoosseisus. Foto: Priit Simson

Pika ootuse järel õnnestus Eesti jalgpallikoondise poolkaitsjal Konstantin Vassiljevil siirduda tugevamasse liigasse. Sloveeniast saadeti poolkaitsja Venemaa poole aplausiga.


Eesti koondise mängumootor sõlmis Venemaa kõrgliigas 11. kohta hoidva Permi Amkariga kolme aasta pikkuse lepingu. Ametlikult pole üleminekusummat avaldatud, kuid poolkaitsja senine tööandja Luka Koper teenis Vassiljevi müügist umbes miljon eurot.

Seega kuulub ta nüüdsest Eesti läbi aegade kallimate mängijate sekka. Kui Mart Poomi eest maksis Sunderland 2003. aastal umbes neli miljonit eurot, siis Vassiljevi üleminekusumma on samas suurusjärgus Tarmo Kingi ja Andres Operi suurimate tehingutega.

Kolm ja pool hooaega Sloveenias veetnud poolkaitsja jaoks jäi seal viimaseks kohtumiseks 19. augustil toimunud matš, kus Koper sõitis külla Eesti koondislase endisele tööandjale Lendava Naftale. Toonases mängus kutsuti Vassiljev 85. minutil puhkama, et publik saaks ta väärikalt uutele jahimaadele saata. «Mind vahetati jah meelega välja,» tunnistas üheks sealse liiga hinnatumaks mängijaks peetud Vassiljev.

Nüüd, kui poolkaitsja karjäär Sloveenias on läbi saanud, on tal täna võimalus taas seda riiki külastada – teatavasti ootab teda seal ees Eesti koondise EM-valikmäng.

«Andsin endast Sloveenias kõik, mis anda oli. Rohkemat sealt enam võtta ei olnud. Heal hetkel tuli pakkumine. Hirmu polnud, et jääksingi sinna, aga ära tahtsin küll,» sõnas Vassiljev. «Kolm ja pool aastat olid head, kuid hakkasin aru saama, et midagi on vaja muuta. Loodan, et löön Venemaal läbi.»

«Ehku peale ei võeta sellisesse klubisse kedagi ja nüüd on tal võimalik tõestada, et tal on piisavalt oskusi. Jääb loota, et see annab talle lisaimpulsi. Tal on ees karjääri ehk viimane veerand või kolmandik ning nüüd on võimalus panna i-le korralik punkt,» sõnas Eesti koondise peatreener Tarmo Rüütli 27-aastase poolkaitsja klubivahetuse kohta.

Eile liitus Vassiljev Eesti koondisega ning kogunemisele saabus ta just Permist, kus ta allkirjastas lepingu ning läbis meditsiinikontrolli.

«See on see, mida ma ootasin kaua aega. Tegemist oli kõige konkreetsema ja huvitavama pakkumisega,» rääkis Vassiljev. «Perm on Venemaal hea keskmik. Asjad on seal hästi organiseeritud ja ka linn on normaalne. Jutud on olnud sellised, et pean olema põhimees (algkoosseisu mängija – toim).»

Siiski ei kavatse poolkaitsja vaid sellega rahulduda ning tema eesmärk on teha Venemaaltki samm edasi. «Soov on ikka kunagi veel midagi paremat leida. Ma loodan, et see ei ole veel minu tipp,» seadis Vassiljev sihte.

Kui Eesti koondislane siirdus nüüd tugevamasse liigasse ja meeskonda, siis tema lahkumisest Sloveeniast räägiti umbes poolteist aastat.

«See oli minu jaoks keeruline aeg, kuna üleminekuperioodidel oli alati palju jutte, aga midagi ei juhtunud. Siis hakkad juba mõtlema, et kas on minul midagi viga,» lisas Vassiljev.

Koperi kodulehel kirjutati pärast tehingut, et Eesti koondislane hakkab kuus teenima 30 000 USA dollarit (umbes 20 000 eurot), aga mängumehe sõnul see päris tõele ei vasta.

«Ei pannud kahjuks pihta. Palk on siiski parem kui Sloveenias,» muigas poolkaitsja.

ÜLEMINEKUD
•    4 miljonit eurot, Mart Poom, Derby County (Inglismaa) – Sunderland (Inglismaa) 2003. aastal
•    1–1,2 miljonit eurot, Tarmo Kink, Györi ETO (Ungari) – FC Middlesbrough (Inglismaa) 2010. aastal
•    1 miljon eurot, Konstantin Vassiljev, Luka Koper (Sloveenia) – Permi Amkar (Venemaa) 2011. aastal
•    0,95 miljonit eurot, Andres Oper, FC Flora – Aalborg (Taani) 1999. aastal
•    0,75 miljonit eurot, Mart Poom, FC Flora – Derby County (Inglismaa) 1997. aastal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles