Noored lätlased andsid EMil Prantsusmaale kõva lahingu

Oliver Lomp
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülaplatsimehena tõi Läti Janis Blums (paremal) Prantsusmaa vastu 32 punkti
Ülaplatsimehena tõi Läti Janis Blums (paremal) Prantsusmaa vastu 32 punkti Foto: SCANPIX

Leedus peetavatel korvpalli Euroopa meistrivõistlustel tegi noor Läti koondis südika mängu kogenud Prantsusmaa vastu, kuid pidi lõpuks siiski vastu võtma 78:89 kaotuse.

Esimese veerandaja võitis Läti 25:18 ning ka poolajaks olidi ühe punktiga peal (41:40). Kolmanda veerandaja järel juhtis Prantsusmaa vaid kolme punktiga, kuid viimasel vaatusel võeti kindlalt oma.

Prantsusmaa parimaks kerkis NBA klubi San Antonio Spursi staar Tony Parker, kes hiilgas 31 punkti ja 7 resultatiivse sööduga.

Üleplatsimeheks kerkis aga lätlaste tagamees Janis Blums, kes tõi 32 punkti ja 6 söötu.

Türgil Portugali alistamisega probleeme ei tekkinud ning oma esimesest mängust võeti kindel 79:56 võit.

Türgil tõid punkte kõik 12 meest, parimad olid Enes Kanter ja Hidayet Türkoglu 14 silmaga. Kanter noppis ka 7 lauapalli. Portugali edukaim oli Elvis Evora 12 punkti ja 12 lauapalliga.

Sloveenia oli täna üle Bulgaariast 67:59. Sloveenia edukaim korvikütt li Elazem Lorbek, kelle arvele kanti 18 punkti ja 9 lauapalli. Bulgaaria parim oli USA päritolu Earl Rowland 20 punkti ja 9 lauapalliga. Sel hooajal BC Kalev/Cramo ridades palliv Nikolai Vrbanov sai täna kirja neli punkti, ühe lauapalli ja ühe resultatiivse söödu.

Kreeka oli esimeses kohtumises numbritega 76:67 üle Bosnia ja Hertsegoviinast.

Kreeka poolel tõid viis mees kahekohalise arvu punkte – Nikolaos Zisis ja Nick Calathes said kirja 13, Ioannis Bourousis 12 ning Michail Bramos ja Kostas Koufos 10 silma. Bosnialaste edukaim oli Elmedin Kikanovic 15 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles