Niit: teadsin, et vormi ei ole ja ei tule

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Niit
Marek Niit Foto: EKJL/mumm.ee

Marek Niit oli kergejõustiku MMil Daegus 200 m eeljooksus ajaga 20,90 viies ja edasi ei pääsenud. Kokkuvõttes andis see 53 mehe hulgas 30. koha. Selleks, et ajaga edasi pääseda, oleks pidanud pool staadioniringi läbima ajaga 20,70.

«Vormi jagus ainult sirgel joostes kümneks meetriks,» tõdes Niit. «Korraks hakkasin nagu tulema, aga vajusin kohe uuesti ära. Tegelikult oli mul juba siin viibides selge, et vormi ei ole ja ei tule. Universiaadi tulemuse jooksin üle, aga tegelikult pole sel suurt tähtsust.»

Kuigi MM ebaõnnestus, ei lase Niit tujul langeda. «Tean juba ette, et järgmine hooaeg tuleb sarnane, aga siis on organism juba tugevam,» märkis ta.

200 m jooksus oli kokku seitse eeljooksu. Niit startis neist viimases, kus ta oli oma selle hooaja tulemuse poolest kolmas. Samas ands isiklike rekordite võrdlus talle alles viienda positsiooni.

100 m jooksus valestardi tõttu diskvalifitseeritud Usain Bolt jookseb teises eeljooksus ja sai lõpus sörkides aja 20,30.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles