VIDEOGALERII: vaata, mitu väravat lõid Ronaldo ja Rooney

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küprose mängija Dimitris Christofi (vasakul) ei suuda takistada Cristiano Ronaldot.
Küprose mängija Dimitris Christofi (vasakul) ei suuda takistada Cristiano Ronaldot. Foto: SCANPIX

Täna peetakse üle Euroopa 23 EM-valikmängu. Kes suudavad täna Vana Maailma tähtsaimale turniirilepäsu kindlustada? Postimees.ee toob kõikide kohtumiste tulemused reaalajas lugejani ja võimaluse korral lisame videoid. Eesti mängust Sloveeniaga tehakse eraldi ülekanne.

A-VALIKGRUPP

Saksamaal on valikgrupi esikoha  kindlustamiseks vaja täna võitu Austria üle. Teise koha (play-off'i pääsme) peale käib tihe rebimine Belgia ja ühe mängu vähem pidanud Türgi vahel. Kumbki ei tohi täna libastuda – belglased võõrsil aserite, türklased kodus kasahhide vastu. Ka austerlastel pole edasipääsulootus veel täielikult kadunud, kuid pigem on see siiski vähetõenäoline.

Aserbaidžiaan – Belgia 1:1 (86. Alijev - 55. Simons pen.) Mäng on läbi VIDEO

Türgi – Kasahstan 2:1 (31., 78. Yilmaz - 55. Konõsbajev) Mäng on läbi VIDEO

Saksamaa – Austria 6:2 (8., 23., 47. Özil, 28. Podolski, 84. Schürrle, 89. Götze - 42. Arnautovic, 51. Harnik) Mäng on läbi VIDEO

B-VALIKGRUPP

Seis B-grupis on intrigeerivaim, kuna kolmel meeskonnal, Iirimaal, Venemaal ja Slovakkial on koos 13 punkti ning edasipääseja suhtes kõik lahtine. Palju selgust võib täna tuua just iirlaste koduõuel peetav madistamine slovakkidega. Venemaa võtab kodus vastu Makedoonia ning Armeenia, kes 8 silmaga samuti õhkõrnasid edasipääsulootusi heietada võib, sõidab külla autsaider Andorrale.

Andorra – Armeenia 0:3 (35. Pizelli, 75. Ghazarjan, 90. Mhitarjan pen.) Mäng on läbi

Venemaa – Makedoonia 1:0 (41. Semšov) Mäng on läbi VIDEO

Iirimaa – Slovakkia 0:0 Mäng on läbi

 

C-VALIKGRUPP

Tabeliseis on ka Eesti valikgrupis äärmiselt põnev. Kuus mängu pidanud Itaalia juhib 16 punktiga, järgnevad Sloveenia 11 (7 mängu), Põhja-Iirimaa 9 (6), Serbia 8 (6), Eesti 7 (7) ja Fääri saared 4 (8) punktiga. Itaalial on võimalik täna edasipääs kindlustada, milleks nad peavad alistada Fääri saared ning lootma, et Sloveenia ei võida Eestit ning Põhja-Iirimaa ja Serbia mängivad viiki.

Põhja-Iirimaa – Serbia 0:1 (67. Pantelic) Mäng on läbi VIDEO

Sloveenia – Eesti 1:2 (29. Vassiljev pen., 81. Purje - 78. Matavž) Mäng on läbi

Fääri saared – Itaalia 0:1 (11. Cassano VIDEO) Mäng on läbi

 

D-VALIKGRUPP

Seis D-valikgrupis on huvitav selles mõttes, et Euroopa meistrivõistlustele pääsemise mõtteid võivad mõlgutada koguni viis meeskonda. Prantsusmaal on koos 13 (6), Valgevenel 12 (7), Bosnia ja Hertsegoiinal 10 (6), Rumeenial 8 (6) ja Albaanial 8 (6) punkti. Väga oluline matš peetakse Valgevenes kohaliku koondise ja Bosnia vatu. Albaania peab EMi mõtete elushoidmiseks alistama kodus Prantsusmaa ja Rumeenia võõrsil kindlasti Luksemburgi.

Valgevene – Bosnia ja Hertsegoviina 0:2 (22. Salihovic, 24. Medunjanin) Mäng on läbi

Luksemburg – Rumeenia 0:2 (34., 45. Torje) Mäng on läbi VIDEO

Albaania – Prantsusmaa 1:2 (11. Benzema, 18. M´Vila - 46. Bogdani) Mäng on läbi VIDEO

 

E-VALIKGRUPP

Holland on siin grupis võitnud kõik seni peetud kuus kohtumist ning juhi 18 silmaga. Rootsi on teine 15 (6) ja Ungari kolmas 12 (7) punktiga. Teistel meeskondadel edasipääsu võimalusi põhimõtteliselt ei ole. Vooru olulisim kohtumine peetakse Ungaris, kus kodumeeskond võtab vastu Rootsi. Sisuliselt tähendaks kaotus ungarlaste EM-unistuse lõppemist, võit aga jätaks kõik šansid ellu. Hollandil võõrustab San Marinot, Soome püüab kodus madistada Moldovaga.

Soome – Moldova 4:1 (11. (VIDEO), 43. Hämäläinen, 52. Forsell pen., 70. Armas ov - 85. Aleksejev) Mäng on läbi

Ungari – Rootsi 2:1 (44. Szabics, 90. Rudolf - 60. Wilhelmsson) Mäng on läbi VIDEO

Holland – San Marino 11:0 (7., 65., 67., 79. van Persie, 12., 87. Sneijder, 17. Heitinga, 49. Kuyt, 56., 77. Huntelaar, 90. Wijnaldum) Mäng on läbi VIDEO

 

F-VALIKGRUPP

Ka siin on seis äärmiselt põnev. Kreeka juhib 14 punktiga (6 mängu), kellele järgnevad Horvaatia 13 (6) ja Iisrael 13 (silmaga). Seitsme mänguga 9 punkti kogunud Gruusial on edasipääsuvõimalus teoreetiline. Tänane olulisim kohtumine peetakse Iisraelis, kuhu külla sõidab Kreeka.

Iisrael – Kreeka 0:1 (60. Ninis) VIDEO

Malta – Horvaatia 1:3 (38. Mifsud - 11. Vukojevic, 32. Badelj, 68. Lovren) Mäng on läbi

Gruusia – Läti 0:1 (64. Cauna) Mäng on läbi VIDEO

 

G-VALIKGRUPP

Viieliikmelises valikgrupis jagavad esimese ja teise koha jalgpalli sünnimaa Inglismaa ja Montenegro. Mõlemal on viiest mängust 11 punkti – Šveits ja Bulgaaria jäävad maha juba 6 silmaga. Inglased sõidavad täna külla Bulgaariale, Montenegro seni punktita Wales'ile. Kas liidrid libastuvad?

Bulgaaria – Inglismaa 0:3 (13. Cahil, 21., 45. Rooney) Mäng on läbi VIDEO

Wales – Montenegro 2:1 (29. Morison, 50. Ramsey - 71. Jovetic) Mäng on läbi

 

H-VALIKGRUPP

Selles viieliikmelises seltskonnas on koguni kolmel meeskonnal võimalik edasipääsu püüda – Portugalil, Taanil ja Norral on kõigil võrdselt 10 punkti. Norra ja Portugal peaks täna kindlasti kolm lisapunkti saama – norrakad võõrustavad isandlasi, portugallased sõidavad Küprosele.

Norra – Island 1:0 (88. Abdellaoue pen.) Mäng on läbi VIDEO

Küpros – Portugal 0:4 (35. Ronaldo pen. VIDEO, 82. Ronaldo VIDEO, 84. Almeida VIDEO, 90. Danny VIDEO) Mäng on läbi

 

I-VALIKGRUPP

Valikgruppi juhib kindlalt Hispaania ning kuna täna peetakse ainult üks mäng Leedu ja Liechtensteini vahel, siis erilisi muudatusi tabelis tulla ei saa.

Leedu – Liechtenstein 0:0 Mäng on läbi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles