Kalev panustab parimas hoos mehele

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur (palliga)
Kristjan Kangur (palliga) Foto: Toomas Huik

Ilmselt kihutavad kõik Eesti korvpalligurmaanid täna Tartusse, et vaadata sealse Rocki ja Kalev/Cramo suurt vastasseisu. Kaalul on rohkem kui elu – kaalul on Balti liiga võidupunktid.


Enne tänast mängu on mõlemal meeskonnal neli võitu ja neli kaotust ning iga võit väga oluline.



«Kui meil õnnestuks Tartus võita ja alistada sel aastal veel ka Šiauliai, võib meie tabeliseis päris heaks muutuda,» märkis Kalev/Cramo ääremängija Kristjan Kangur, ent tunnistas, et põhjalikuks valmistumiseks nappis aega. «Meie mängugraafik on viimasel ajal väga tihe.»



Kalev/Cramo ja Rock on tänavu esinenud suurte tõusude ja mõõnadega. Kalevlaste kõver jõudis madalasse seisu teisipäeval, kui eurosarjas kaotati võõrsil Kiievile.



«Ärakukkumine ongi meie suur probleem, ühel hetkel jääb mäng lihtsalt seisma,» tõdes Kangur. «Sama häda on ka Rockil.»



Tegelikult tunnevad võidunälga mõlemad, sarnaselt kalevlastega sai ju eurosarjas lüüa ka Rock. Eurosarja uute mängude eel vajavad mõlemad võitu nagu lämbuv inimene hapnikku. Seega saab võitja topeltkasu – punktid Balti liiga tabelisse ning euromängudeks moraalse üleoleku.



Mängukalender on Kalev/Cramot tänavu palju välismängudele saatnud ning siinsetel korvpallisõpradel pole veel meeskonnast selget ettekujutust.



Kangur märkis, et kahe hooaja vahel tundmatuseni muutunud Kalev/Cramos toimib hea koostöö ja rollid on jagunenud.



«Oleme sellest omavahel palju rääkinud ning otsustanud, et panustame sellele mängijale, kellel parasjagu kõige paremini läheb. Näiteks teisipäeval Kiievis oli heas hoos Nate Fox,» meenutas ta. «Ühtlase koosseisu pluss ongi selles, et kui ühel mehel ei lähe, on pingilt kohe teine võtta.»



Kuigi Kalev/Cramo rivistuses on mitu heal tasemel mängumeest, pole neist keegi liidrikoormat oma õlule võtnud. «Meil pole sellist staari nagu Rockil Tanoka Beard,» möönis Kangur. «Pole ka ühtegi meest, kes peaks terve mängu platsil veetma. Otsustavatel hetkedel mängime ikka sellele, kel parasjagu hästi läheb.»



Rock ja Kalev/Cramo alustavad heitlust täna kell 16. Väljakuperemeeste staatuses tartlastel peaks olema rivistuses kõik parimad jõud. Kalev/Cramot rüüstas vahepeal haiguspuhang, ent tänaseks on kergelt tõbine vaid ameeriklasest tagamees Josh Pace.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles