Taaramäe ja Mandri alustavad hooaega Austraalias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: Hanno Kross

Eesti noored rattaprofid Rein Taaramäe (Cofidis) ja Rene Mandri (Ag2r) teevad uue hooaja avastardi juba 18. – 25. jaanuaril Austraalias sõidetaval ProTouri võidusõidul Tour Down Under.

See velotuur on seekord pälvinud ajakirjanduse suurema huvi, sest sellel tuuril on lubanud oma comeback’i teha ka seitsmel järjestikusel aastal Tour de France’i võitjaks kroonitud USA jalgrattalegend Lance Armstrong, kirjutab rattaprofid.com.            

Ilmselt ei ole Austraalia teedel ei Armstrongil ega ka Taaramäel ja Mandril suurt võiduvõimalust – tavaliselt on Tour Down Underi etapid lõppenud grupifinišitega.

«Austraalias tahaks juba heas vormis olla ja eestminekutega õnne proovida,» rääkis Mandri. «Muidu on see rohkem sprinteritele mõeldud võidusõit.»

Taaramäe kasutab Austraalia tuuri võistlustunnetuse saamiseks.

«Austraalias tõmban mootori käima, et siis Vahemeremaade velotuuril juba hästi liikuda,» ütles Taaramäe. «Pärast seda on kavas ka Pariisi-Nizza mitmepäevasõit. Kahjuks nendel tuuridel eraldistardist sõitu pole, aga tahaks ikka selleks ajaks juba väga heas hoos olla.»

Ka Mandrilt oodatakse Vahemeremaade velotuurilt head tulemust.

«Treenerid ootavad mult häid sõite just hooaja algul ja eks isegi ürita vormi sedasi timmida,» tunnistas sügisel Ag2r’iga lepingut pikendanud Mandri. «Täpne võistluskalender saab paika pandud laagris.»

Mõlemad eestlased on juba Prantsusmaal treeningutel.

«Viibin praegu just treeninglaagris,» rääkis Taaramäe rattaproffide blogile. «Sõidan 1000 kilomeetrit mägisel maastikul.»

Ka Mandri on vaatamata kergele selja- ja põlvevalule läbinud viie nädalaga 3000 kilomeetrit.

«Polegi saanud varem aasta lõpus nii korralikult treenida nagu praegu,» ütles Mandri.

Mõlemad eestlased loodavad sel aastal ka vähemalt ühel kolmest nn Grand Tourist osa võtta. Taaramäe esialgsesse kalendrisse on märgitud Vueltal osalemine ja ka Mandri loodab kas Tour de France’il või Vueltal stardis olla.

Kui Taaramäe võib oma uusprofiaastaga rahule jääda, siis Mandri soovib vigastuste nahka läinud 2008. aasta kindlasti kiiresti unustada.

«Hetkel on motivatsioon kõrge ja ootan juba huviga uut võistlushooaega,» ütles Mandri. «Tugevad treeningudki näitavad hetkel seda, et edasiminek peaks olema toimunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles