EM-hõbeda võitnud neljapaat läheb ilmselt samas koosseisus olümpiapiletit püüdma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo esimesel treeningul.
Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo esimesel treeningul. Foto: Liis Treimann

Eile said kokku Plovdivis sõudmise EMil hõbemedali võitnud Kaspar Taimsoo, Allar Raja, Tõnu Endrekson, Andrei Jämsä ja treener Matti Killing ning arutasid, kuidas edasi minna.



Jutuajamistest kumas selgelt läbi, et kõik mehed on huvitatud samas paatkonnas ka Londoni olümpiale minema. Ka treener Killing tõdes, et neljapaadis on oluliselt suuremad võimalused nelja aasta olulisimal võistlusel üht-teist saavutada.

«Neid riike, kus on kaks väga tugevat sõudjat, on oluliselt rohkem kui neid, kus on neli tugevat meest. Seega tuleb tunnistada, et neljapaadis on reaalsem läbimurret saavutada,» kinnitas Killing.

Seega, suure tõenäosusega lähevad samad mehed ka kvalifikatsioonivõistluselt olümpiapiletit püüdma. Sõel on tihe – välja jagatakse vaid kaks pääset.

«Olen kindel, et mehed võtavad selle pileti möödaminnes,» rääkis alaliidu president Rein Kilk paar päeva tagasi «Terevisioonis».

Ometi pole kõik sugugi nii lihtne. Väidetavalt soovib paatkonna vanim ja kogenuim liige Tõnu Endrekson teha talvise ettevalmistuse oma isikliku treeneri Tatjana Jaansoni juhendamisel. «Tõnul on kaks väikest last ja pere. Võimalik, et ta teeb mingisuguse üldfüüsilise treeninguperioodi teisiti kui ülejäänud,» kinnitas Killing.

Sõudeliidu peatreener Jaan Tults ei tahtnud sellisest plaanist aga midagi kuulda. «Ta ei saa ju seda teha, kui eesmärk on olümpiaks ühiselt valmistuda. Sellisel juhul peaks temagi Killingu plaanide järgi harjutama,» selgitas Tults, kelle sõnul ei kavatseta Tatjana Jaansonit neljapaadi projekti kaasata. Selleks polevat mingisugust vajadust. «Kindlasti mitte! Praegusel hetkel pole ka ta ise selleks soovi avaldanud. Tatjana Jaanson naudib praegu koduperenaise rolli,» avaldas Tults.

Ka teine Jaansoni õpilane Andrei Jämsä tõdes, et neljapaadi liikmed hakkavad enamjaolt siiski Killingu juhendamisel harjutama. «Järgmise nädala koosolekul paneme kõik asjad juba täpsemini paika. Enne seda on midagi kindlat veel vara öelda,» tõdes Jämsä.

Killingu sõnul saadetakse kevadisel kvalifikatsioonivõistlusel üks mees olümpiapiletit püüdma ka ühepaadil. «Peame leidma ühe hullu, kes julgeks seda teha. Jämsä sai eelmine kord hakkama, loodetavasti suudab seekord keegi sedasama,» nentis ta.

Veelgi põnevam saab olema aga see, kes võistlevad Londoni olümpial paarisaerulisel kahepaadil. Selles paadiklassis võitlesid olümpiakoha välja Taimsoo ja Raja. Nii Tultsi kui Killingu sõnul on konkurents sellele kohale kõva. «Küll me leiame neile väärilised asendajad,» kinnitas Killing.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles