Nõmmela: lootsin paremat tulemust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aksel Nõmmela (paremal) annab sõidu käigust ülevaate endisele tippratturile Toomas Kirsipuule.
Aksel Nõmmela (paremal) annab sõidu käigust ülevaate endisele tippratturile Toomas Kirsipuule. Foto: Andres Kalvik

Jalgratta maanteesõidu MMil Kopenhaagenis meesjuunioride grupisõidus Eesti koondise parimana 19. koha saanud Aksel Nõmmela tunnistas, et lootis eespool lõpetada. «Olin väga heal positsioonil, kuid lõputõusul jäi võimsusest vajaka,» nentis Nõmmela.

Nõmmela pidi viimasel 10 km lootma ainult iseendale, sest koondisekaaslased Mihkel Räim ja Oskar Nisu takerdusid kukkumisse. «Olin viimase ringi alguses 30 parema seas, kuid grupi eesotsas toimus kukkumine ja sõitsin ühele võistlejale sisse. Kolmekesi on raske sõitu kontrollivatele suurriikidele vastu saada,» rääkis Räim, kes suurte jõupingutustega peagrupile järgi jõudis.

Otsustav äraminek toimus eelviimasel ringil, kui ette pääses kuueliikmeline seltskond, kes lõpusirgel peaaegu kinni püüti. Võitis prantslane Pierre-Henri Lecuisinier, kellele järgnesid belglane Martijn Degreve ja hollandlane Steven Lammertink.

Sõidu esimeses pooles suurt aktiivsust näidanud Nisu jõud rauges lõpu eel. «Pärast kukkumist saanuks paagist justkui bensiin otsa,» ütles Nisu. «Alguses proovisin mitmel korral erinevate kaaslastega eest ära sõita, kuid peagrupp püüdis meid kinni. Teine pool sõidust kulges raskelt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles