Kerde usub, et Rock muutub paremaks

Peep Pahv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kerde
Üllar Kerde Foto: Siim Kumpas

Kuigi Tartu Rock kaotas Balti liigas laupäeval kodus Riia Baronsile 86:96, kinnitas meeskonna peatreener Üllar Kerde, et meeskond liigub parema mängukvaliteedi poole.

«Hooaja alguses ei suutnud me kaitses üldse mängida, korvialune oli nagu läbisõiduhoov,» sõnas Kerde. «Täna juba kaitse natuke pidas – meeskondlikult saame hakkama, kuid individuaalselt jääme teravate vastastega endiselt hätta.»

Hästi alustanud Rock dikteeris kohtumist poolteist veerandaega, seejärel loovutati initsiatiiv külalistele ning poolajavileks oli Rocki edu vaid kaks punkti 46:44. 

Kolmandal veerandajal jäid tartlased hätta Baronsi tagameeste Giedrius Gustase ja Armands Škele pidurdamisega, ent suutsid veel mängu tasakaalus hoida.

Ning kuigi Gustas langes viie veaga mängust välja, ei tähendanud see Rockile pääsemist – üha paremasse hoogu sattus Baronsi eesliin.

Jõuline mustanahaline Kebu Omar Stewart lõi korvialuse puhtaks, teine mustanahaline Alexander Darnell ja Martins Kravtšenko sopsasid valusate kolmestega ning Škele ja Raimonds Vaikulis hoidsid tagaliinis teravust. Rockil polnud sellisele paraadile midagi vastu panna.

Viimase viie minutiga vormistas Barons võidu 96:86.

«Kui Gustas välja langes, tulid uued mehed asemele ja tegid tööd sama hästi,» analüüsis Kerde vastase tegutsemist. «Barons mängis tüüpilist lätlaste korvpalli. Meil polegi nii häid mehi kui nende Škele.»

Kerde ei mõistnud inimesi, kes mängu eel arvasid, et Baronsi alistamine peaks olema Rockile kerge ülesanne.
«Tegemist on väga hästi komplekteeritud meeskonnaga, kes osaleb pidevalt tugevatel Läti meistrivõistlustel,» sõnas Kerde. «Meie saame sellisel tasemel mänge heal juhul vaid kord nädalas.»

Kerde kordas juba varem räägitut – Läti ja Leedu klubid on Eesti meeskondadest kehaliselt üle. «Kuni suudame nendega võrdselt joosta, püsib mäng tasakaalus. Paraku lõpuni me seda ei suuda…» mõtiskles ta. «Lihtne näide – lätlased harjutavad jõusaalis viis korda nädalas, meie vaid kaks. Püüame olukorda parandada, kuid see pole lihtne.»

Alanud nädalal kavatseb Kerde treeningutel Rocki pallureid tõsiselt piitsutada. Treenerit ei heiduta ka teadmine, et tuleval teisipäeval alustab Rock mänge FIBA eurosarjas. «Muud aega treeninguteks lihtsalt pole,» nentis Kerde.

Eurosarja eelringi vastase Tšehhi klubi Prostejovi kohta pole tartlastel seni kuigi palju infot.

«Meil on üks video, ent sellel olev mäng peeti kaks kuud tagasi. Tänaseks võib pilt olla sootuks teine,» arvas Kerde. «Kui me lähipäevil uut linti ei saa, peab keegi sinna sõitma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles