Karujärve rattamaratonist saab Saaremaa suve pikendaja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine Karujärv.
Suvine Karujärv. Foto: Henn Soodla

22. oktoobril sõidetakse esmakordselt Karujärve rattamaraton Saaremaal, mis on mõeldud kõigile, kellel on jalgratas ja soov teistega üheskoos mõned kilomeetrid läbida.

Et oleks valikuvõimalus on distantse kaks- 50 km ja 15 km.


Enamik rada lookleb toredatel metsateedel ja väheke ka metsaradadel, ei puudu ka kiviaedadega külavahed ja kivine pankrannikuga mereäär. Paljudele võib tulla üllatuseks, et üles on leitud nii mõnedki Saaremaa kõrgemad kohad, millest rattaga üles pressida ja siis sealt alla tuhiseda. Trassi kõrguste vahe on lausa 46 m, mis suhteliselt siledal Saaremaal on päris märkimisväärne.

Üritus on mõeldud ka kõigile neile , kes on terve hooaja tublilt rattaüritustel osalenud, et antud üritusega suvisem hooaeg kokku tõmmata ja hakata valmistuma talviseks. Trass ongi valitud selliselt, et kõigil oleks huvitav, läbi sõidetakse ka mitmete vaatamisväärsuste - Suure Tõllu kerisekivi ja Lihulinna - juurest.


Pikemas perspektiivis on korraldajate eesmärk, et Karujärve rattamaraton oleks Saaremaa suvehooja pikendaja ja hea põhjus ka oktoobris Saaremaale tulla.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles