Ann Hiiemaa: õigused ja kohustused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ann Hiiemaa.
Ann Hiiemaa. Foto: Toomas Huik.

Kes oleks spordiajakirjanik, kui poleks sportlasi? Kes oleks tippsportlane, kui poleks ajakirjandust? Mida teeks spordifänn, kui tema suur iidol otsustaks meediale boikoti kuulutada?



Sportlane, spordiajakirjanik ja spordifänn moodustavad ahela, mis ilma teineteiseta ei toimi. Kukub üks ära, kannatavad ülejäänud kaks. Üksteiseta nad kaugemas perspektiivis edukalt ei funktsioneeri.

Kui poleks tippsportlasi, poleks ka spordiajakirjanikke. Kui tippsportlane kuulutab meediale boikoti, siis kannatab lisaks ajakirjanikule ka tema ise, tema spordialaliit ja fännid. Tänapäeval on sport äri ja kui sind pildil pole, siis pole sind ka olemas. Milline sponsor tahab jagada raha sportlasele, kes ei saa mingisugust kajastust?

Spordiajakirjandus on vaid vahenduslüli sportlase ja tema fännide vahel. Kuulutades boikoti ajakirjandusele, kuulutab sportlane boikoti ka oma fännidele. Järgmine kord, kui mõni sportlane otsustab samasuguse teekonna ette võtta, tasuks enne kõikidele tagajärgedele mõelda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles