Vassiljev mängudest Iirimaaga: reedel algab kõik nullist

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Vassiljev
Konstantin Vassiljev Foto: Toomas Huik

Eesti jalgpallikoondise ja EM-finaalturniiri vahel seisab vaid Iirimaa koondis. Esmalt mängitakse iirlastega sel reedel Tallinnas ning seejärel järgmisel teisipäeval Dublinis.

Alagrupimängudes mitmel korral Eesti kangelaseks tõusnud Konstantin Vassiljev nentis tänasel pressikonverentsil, et play-off on juba kõvasti tähtsam kui oli grupifaas. «Nende mängude tähtsus on ikka sada korda suurem, reedel algab kõik nullist ja teisipäeval see stoori lõpeb,» sõnas Vassiljev. «Siin on tähtis iga värav ja ka iga endale lüüa lastud värav. Suur erinevus on ka see, et meil on viie päeva jooksul kaks mängu sama vastasega.»

Eesti koondise peatreeneri Tarmo Rüütli sõnul on olnud piisavalt aega Iirimaa mänguga tutvumiseks. «Lahatud on piisavalt, tunneme vastast ja nende mängu ning mängijaid piisavalt, kui tahame olla edukad, peame suutma omalt poolt midagi vastu panna,» arutles Rüütli. «Aga asi pannakse paika ikka platsi peal mitte paberil.»

Küsimusele, keda vastane meenutab, vastas Rüütli: «Kui siis Põhja-Iirimaad, aga tegelikult kõige rohkem meenutab ikkagi Iirimaad, nad on väga omamoodi ja stiilsed.»

Rüütli sõnul on peamine eesmärk kodumängule keskenduda. «Tegeleme ja nuputame selle kodumänguga, siit tuleb võtta tulemus, millega on võimalik minna lootustega välismängu mängima, sellest ei saa niisama üle hüpata,» lausus Rüütli. «Võita tahame ikka igat vastast, loomulikult oleks teretulnud, kui kaitse peaks ja ei tule omale väravaid. Kui juhtub äpardus või viga, siis oleks kahju. Neid näiteid on olnud Sloveeniaga kodus ja Itaaliaga kodus, ja see ei teeks meile au ning oleks väga kurb. Meie edu ei ole olnud nullis hoidmise või kaitses istumise pealt, vaid ikka läbi selle, et oleme suutnud lüüa väravaid.»

«Iga mäng proovime nulli taga hoida, mõnikord õnnestub, enamus kordi pole õnnestunud. Pole mõtet rohkem pressi panna, mängima nagu oskame,» lisas koondise kapten Raio Piiroja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles