Tallinn tänas maratoni korraldajaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna maraton.
Tallinna maraton. Foto: Jelena Rudi

 
Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart võttis täna vastu SEB Tallinna Maratoni korraldajate meeskonna eesotsas peakorraldaja Mati Lilliallikuga, vastastikku tänati maratoni õnnestumise ja korraldamise eest ning peeti plaane tuleva aasta maratoni tarvis.


Abilinnapea Mihhail Kõlvart i sõnul on SEB Tallinna Maratoni näol tegemist Baltikumi suurima rahvaspordiüritusega ning aasta-aastalt laiendab maraton nö. haaret välisriikides. «Tallinna Maratonist on saanud üks olulisi üritusi nii tippsportlastele kui ka tervisesportlastele ning on vaid hea meel tõdeda, et Tallinn on astumas sarnaselt teiste maailma suurlinnadega ka maratoni-linnaks,» lausus Kõlvart.

 

SEB Tallinna Maratoni peakorraldaja Mati Lilliallik tänas Tallinna linna igakülgse abi ja toetuse eest. «Tänan Tallinna linna pikaajalise koostöö eest ja panust maratoni läbiviimisel ja korraldamisel, sest teatavasti on maratoni korraldamisega seotud mitmed linna ametid,» sõnas Lilliallik.

 

MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubi on aastaid korraldanud Tallinna, Eesti ja Baltimaade suurimat rahva- ja tervisespordiüritust Tallinna Sügisjooks, mis on pealinna terviseliikumise programmi „Tallinn Liigub!“ üheks olulisemaks nurgakiviks. Möödunud aastal võeti programmi esmakordselt ka klassikaline maratonidistants ning üritus sai ametlikuks nimeks Tallinna Maraton, mille raames toimub ka traditsiooniline Tallinna Sügisjooks lühematel distantsidel. Rahvusvaheline Maratonide ja Pikamaajooksude Liit (AIMS) valis sel kevadel Tallinna Maratoni viiekümne Maailma mainekaima maratonijooksu hulka, mis on kõrge tunnustus, arvestades fakti, et pea igas suuremas maailma linnas viiakse läbi maratonijookse.

 

Tänavu 11. septembril Tallinna kesklinnas toimunud SEB Tallinna Maratoni ja SEB Tallinna Sügisjooksu lõpetasid rekordilised 16 024 osalejat 40-st erinevast riigist. K oos Haribo lastejooksudega ulatus osavõtjate arv 17 890-ni.  

 

 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles