Dakari rallil jätkab nelja etapi järel liidrina Carlos Sainz

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Sainz Dakari rallil.
Carlos Sainz Dakari rallil. Foto: AFP / Scanpix

Tänavu esmakordselt Lõuna-Ameerikas sõidetaval Dakari rallil on läbitud neli etappi. Liidrikohta hoiab kahekordne autoralli maailmameister Carlos Sainz, edestades lähimat konkurenti vähem kui nelja minutiga.

Tänavune Dakari ralli Lõuna-Ameerikas algas sõitjatele kohe väga pikkade etappidega. Nelja päeva jooksul on läbitud 2752 kilomeetrit, millest kiirukatseid 1683 kilomeetri jagu, vahendab ERR Sport.

Argentina on kostitanud võidusõitjaid väga raskete oludega – teisel päeval oli suures tolmus kõikidel raske õiget sõidusuunda leida. Asi läks ohtlikuks, kui autod liiva kinni jäänud mootorratturitele järgi jõudsid ning nendest mööduda üritasid. Õnneks olid kõik väga ettevaatlikud ja suuri avariisid ei sündinud.

Mitmed mootorratturid on hädas olnud rehvide purunemisega, kehvasti on võidusõit alanud ka tiitlikaitsjale Cyril Despres`le, kes tagarehvi purunemiste tõttu esimestel päevadel palju kohti loovutas. Prantslane sai korraliku tulemuse kirja alles täna, ralli neljandal etapil, lõpetades üldliidri Marc Coma järel teisena.

2006. aastal Dakari ralli võitnud Coma näitab uuel kontinendil väga kiiret minekut. Hispaanlane on neljast etapist võitnud kolm, kokkuvõttes juhib ta lähima rivaali ameeriklase Jonah Streeti ees juba pea 43 minutiga. Lätlane Einars Vinters on kokkuvõttes kõrgel kümnendal kohal.

Autodel jahib oma esimest Dakari võitu kahekordne ralli maailmameister Carlos Sainz Volkswagenil. Sainz on kordamööda etappe võitnud Katari võidusõitja Nasser Al Attiyah`ga, kahte kiiremat lahutab kokkuvõttes kolm minutit ja 46 sekundit.

Kolmapäeval sõidetakse veel etapp Argentinas ning seejärel jätkub ralli juba Tšiili pinnal, et siis nelja päeva pärast jälle Argentinasse naasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles