Karpak lõpetas MMi 8. kohaga

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak
Deniss Karpak Foto: Ott Kallas

Täna lõppesid Austraalias Perthis purjetamise maailmameistrivõistlused Finn paadiklassis, kus Eestile olümpiapileti toonud Deniss Karpak saavutas kõrge 8. koha.

Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) lõpetas tänase topeltpunktid andnud sõidu neljandana ning seeria kestel kogutud 84 punkti annavad talle regati lõpptulemusena 72 mehe seas 8. koha. «Tegin mitmeid superhäid sõite ning olin terve võistluse vältel stabiilselt kõrgel kohal. Medalisõit õnnestus samuti väga hästi, finišeerisin neljandana. See on mul esimene kord tulla Finn klassi MMil esikümnesse ning ka teine ülioluline eesmärk on nüüd täidetud – Eesti on saanud olümpiapileti,» rääkis Karpak võistlusjärgselt.

Maailmameistriks krooniti Suurbritannia purjetaja Giles Scott, hõbedale tuli hollandlane Pieter-Jan Postma ning pronksile britt Edward Martin Wright.

 

Medalisõitu pääsenud võistlejate nimistusse tuli muutus seoses žürii poolt eile hilisõhtul tehtud Suurbritannia purjetajat Ben Ainslie't puudutava otsusega. Finaalsõitude järel liidrikohal olnud kolmekordne olümpiavõitja ärritus teda rajal häirinud meediapaadi peale, mistõttu määrati talle karistus ja sportlane langes 11. kohale, tema asemel seilas medalisõidus kümne parima hulgas horvaat Ivan Kljakovic Gaspic.

Täna alustas regatti meeste kiiljahi klass Star. 41 võistleva paadi seas sai Eesti meeskond Alar Volmer - Mihkel Kosk kirja 41. ja 37. finiširesultaadi ning on esimese võistluspäeva järel 39. positsioonil. Juhtimas on Suurbritannia paatkond Iain Percy – Andrew Simpson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles