Vangi pistetud pettur Moggi: olen ärritunud

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luciano Moggi (vasakul)  ja tema poeg Alessandro pandi pettuse korraldamise eest vangi.
Luciano Moggi (vasakul) ja tema poeg Alessandro pandi pettuse korraldamise eest vangi. Foto: AP / Scanpix

Itaalia jalgpalliklubi Torino Juventuse skandaalne endine mänedžer Luciano Moggi mõisteti aastatetaguse pettuse eest 18 kuuks vangi.


«Olen pettunud ja väga ärritunud,» sõnas 71-aastane Moggi, kui oli kohtuotsuse teada saanud. «Mind mõisteti süüdi mitte millegi eest.»



Itaalias puhkes skandaal 2006. aasta suvel, kui tuli välja, et Juventuse, AC Milani, Fiorentina, Reggina ja Rooma Lazio jalgpalliklubide juhid olid kokku leppinud, millised kohtunikud mänge vilistavad, kirjutab Itaalia meediakanal Channel 4.



Ülejäänud klubisid karistati nii, et nad alustasid järgmise aasta meistrivõistlusi miinuspunktidega, kuid Juventus taan­dati sootuks liiga madalamale mängima.



Petuskeemis ei osalenud mitte ainult Luciano Moggi, vaid ka tema poeg Alessandro Moggi, kes läheb türmi 14 kuuks. Ülejäänud susserdajatele Franco Zavagliale, Emanule Zavagliale, Itaalia jalgpallikoondise treeneri Marcelo Lippi pojale Davidele, Francesco Ceravolole ja Pasquale Gallole andis kohus aga andeks.



Petturid peavad otsuse üle isegi õnnelikud olema, kuna süüdistaja nõudis Luciano Mog­gile kuus aastat, tema pojale Alessandro Moggile viis aastat, Zavagliale kolm ja poolt aastat, Ceravolole kaks aastat ja neli kuud, Lippile 16 kuud ja Gallole kaheksa kuud.



«Ma austan kohtuniku otsust, kuid oleksin soovinud neile veelgi pikemat karistust,» tunnistas süüdistaja Luca Palamara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles